Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wermut z aronią.
#1
Witam.
Proszę o przesuniecie tematu jeśli to zly dzial.
Chcialem zapytać czy ktoś z forumowiczow zalewal może zmacerowana aronie wermutem?
Czy jest to dobry pomysl?
Pozdrawiam. Michal
Odpowiedz
#2
Dobry. Robiłem tak z czeremchą i orzechami po nalewkach. Zalewałem czerwonym winem. Wino wzmacnia się procentowo i nabiera charakteru od użytych owoców.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#3
Fajno. Dzieki. Pozdro.
Odpowiedz
#4
(09-10-2016, 22:18)TEQUILA napisał(a): Dobry. Robiłem tak z czeremchą i orzechami po nalewkach. Zalewałem czerwonym winem. Wino wzmacnia się procentowo i nabiera charakteru od użytych owoców.

O kurczę, a ja właśnie wywaliłam 2 kg czeremchy po zrobieniu nalewki a wermutu zarówno białego jak i czerwonego mam dużo w domu. Trzeba będzie poczekać na następnego razu. A propos orzechów, które używałeś, były to zielone czy dojrzałe orzechy?
Odpowiedz
#5
Świetny pomysł dla kogoś, kto robi zarówno nalewki, jak i wino. Spróbuję potraktować dziką różę ryżowcem, ciekawe czy wyjdzie coś pijalnego :)
Odpowiedz
#6
(12-10-2016, 19:46)monika7 napisał(a):
(09-10-2016, 22:18)TEQUILA napisał(a): Dobry. Robiłem tak z czeremchą i orzechami po nalewkach. Zalewałem czerwonym winem. Wino wzmacnia się procentowo i nabiera charakteru od użytych owoców.

O kurczę, a ja właśnie wywaliłam 2 kg czeremchy po zrobieniu nalewki a wermutu zarówno białego jak i czerwonego mam dużo w domu. Trzeba będzie poczekać na następnego razu. A propos orzechów, które używałeś, były to zielone czy dojrzałe orzechy?

Orzechy zielone. Takie krojone w całości.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#7
Aronia zalana Lambertini Bianco, zobaczymy co z tego wyjdzie :)



Skocz do: