Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wino z melisy i lipy
#1
Witam,

Wino dzisiaj wstawione do fermentu :)
Wiec, zaparzone 20 saszetek lipy i 2 melisy
Cukru niestety nie wiem-5 lyzek stolowych
Sloik 45g.
Przykryte tylko szmatką.
Ladnie ruszylo a aromat się zapowiada mniam mniam mniam :pijemy:

A wczesniej zrobiłem z pomidorów.-Zapach i smak jak letni pomidor-polslodkie. Nawet dobre.
Odpowiedz
#2
To już trzeba było poczekać, aż lipy zakwitną, a nie saszetki parzyć...
Odpowiedz
#3
A bo w mieście myślisz że ja lipę i to jeszcze dobra znajdę ?
Odpowiedz
#4
Jak dobrze poszukasz to znajdziesz. A i melisa też już jest, po kolana.
Odpowiedz
#5
(05-06-2015, 10:36)Pomodoro napisał(a): A bo w mieście myślisz że ja lipę i to jeszcze dobra znajdę ?
Nie wiem, z jakiego jesteś miasta, ale ja w Warszawie znajduję prawie wszystko. Tylko tarniny jeszcze nie namierzyłam, ale w sumie to ostatnio nie przykładam się do poszukiwań, rośnie tu wystarczająco dużo innych surowców.



Skocz do: