Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zagospodarowanie owoców
#1
Witam,
zrobiłem nalewkę ananosowo - cytrynową. Po zabutelkowaniu zostały mi wyciśnięte owoce z nastawu tj. ananas, cytryna i imbir. Macie pomysł co z tym zrobić ? Na chwilę obecną są w słoiku w lodówce... Byłbym wdzięczny za pomysł :)
Odpowiedz
#2
Ananas, to spałaszuj z lodami.
Odpowiedz
#3
tzn. wszamać? :)
Odpowiedz
#4
Zbierać, a gdy zgromadzi się odpowiedniąich ilość - oddestylować alkohol wraz z przyległymi aromatami.
Odpowiedz
#5
Rozumiem, żeby zamrozić ? Wszystkie owoce do jednego słoja ? Z innych nalewek też do tego samego ?
Odpowiedz
#6
Ja napisałem o przeznaczeniu owoców po nalewkowych do różnych deserów - ciast, placków i lodów.
Można też zrobić z nich konfitury.
Akurat ananas nasączony alkoholem bardzo dobrze smakuje jako dodatek do lodów.

Kolega @cemik1 napisał Ci, że można takie owoce poddać destyl....w celu odparowania alkoholu zawartego w owocach.

Odpowiedz
#7
aaa teraz rozumiem. Dzięki !



Skocz do: