Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
temperatura MD
#1
po 24 godzinach udało sie, MD zaczyna powoli buzować...

troche jej w tym pomogłem bo wstawiłem butelke z MD do zlewu z ciepła woda.

Czy dalej ją tam trzymać czy teraz to już sama się rozkręci ??
Odpowiedz
#2
Jak chcesz mieć ją jak najszybciej to trzymaj dalej w cieple!

A jak ci na czasie nie zależy to niepotrzebnie to robiłeś bo i tak by ruszyła. No chyba że by nie!
Odpowiedz
#3
po czym poznam ze MD jest już dobra ??

w przepisach pisze zeby czekac 2-3 dni.... czym się sugerowac ??


dzieki z odpowiedź
Odpowiedz
#4
- zmętnienie płynu
- zapach drożdżowy
- wyraźna piana na powierzchni
- syczenie w butelce
- widoczne pęcherzyki gazu unoszące się ku górze
A najlepiej wszystko na raz.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#5
szum miły dla przyłożonego ucha, pianka na powierzchni, bąbelki chyżo unoszące się w górę....zapach drożdży, choć to ostatnie nie jest ortodoksyjne chyba, czytałam o różnych dziwnych woniach wydobywających się z MD

edit Tequila ma szybszy procesor :big:
Odpowiedz
#6
:)

a czy możliwe jest zbyt długie trzymanie MD ??
czym sie to może objawiac ??
Odpowiedz
#7
Jak zadługo to albo cukru braknie albo alkohol je wybije.
Wojtek
Odpowiedz
#8
Co rozumiesz przez zbyt długie trzymanie MD ?
Jeżeli nie ruszy to po kilku dniach skiśnie,
Jeżeli ruszy to po kilku dniach głodne drożdże wyjda na poszukiwanie żeru i obudzisz się rano bez nogi.
MALUTKI KIELISZEK NIE DOJDZIE DO KISZEK !!!


\"DOBRY NA WSZYSTKO ŚRODEK:- ZE SPIRYTUSEM MIODEK\"

......50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............100 ml nawet te nieznane .....
Odpowiedz
#9
:)

dzieki za odpowiedzi
zadaje dziwne pytania, ale:
- po raz jestem żółciutki
- po dwa zdarzają mi sie na ogół dziwne przypadki, które innym sie nie zdażają :)

MD potrzymam pewno do soboty i wtedy połącze ją z miazgą śliwek i pektolem :)



Skocz do: