Sery domowe
Poddziały:
- Startery, zaszczepki, zakwasy
- Fermentowane napoje mleczne
- Sery twarogowe
- Sery dojrzewające miękkie
- Sery dojrzewające półtwarde
- Sery dojrzewające twarde
- Sery z porostem pleśni
- Sery z przerostem pleśni
- Masło
- Rozkosze kulinarne
- Gwóźdź do sukcesu - wonna piwniczka
- Zrób to sam
- Serowarskie ciekawostki z kraju i ze świata
- Serownia
Wątków
- Kupię drewnianą formę do sera (1 Odpowiedź)
- książka "Domowy wyrób serów" (17 Odpowiedzi)
- Mozarella w 30min. (25 Odpowiedzi)
- Jakiego mleka używacie do wyrobu serów? (7 Odpowiedzi)
- Rozmnażanie bakterii mlekowych (5 Odpowiedzi)
- Festiwal w Bra (24 Odpowiedzi)
- Polskie sery zagrodowe - warsztaty degustacyjne (0 Odpowiedzi)
- Konferencja w Lidzbarku Warmińskim "Czas Dobrego Sera" (2 Odpowiedzi)
- Nóż do cięcia skrzepu (1 Odpowiedź)
- Feta (8 Odpowiedzi)
- mleko czy smietanka na maslo? (1 Odpowiedź)
- Szkolenie w Agrovisie (24 Odpowiedzi)
- Sery topione (5 Odpowiedzi)
- Slowfoodowe spotkanie serowarskie (0 Odpowiedzi)
- Uzyskiwanie Skrzepu (3 Odpowiedzi)
- Ser z mleka koziego (10 Odpowiedzi)
- Blog o serach (0 Odpowiedzi)
- Jak zrobic ser? (48 Odpowiedzi)
- Ser ostry ze zbieranego mleka. (4 Odpowiedzi)
- ser a la włoska ricotta (3 Odpowiedzi)