Sery domowe
Poddziały:
- Startery, zaszczepki, zakwasy
- Fermentowane napoje mleczne
- Sery twarogowe
- Sery dojrzewające miękkie
- Sery dojrzewające półtwarde
- Sery dojrzewające twarde
- Sery z porostem pleśni
- Sery z przerostem pleśni
- Masło
- Rozkosze kulinarne
- Gwóźdź do sukcesu - wonna piwniczka
- Zrób to sam
- Serowarskie ciekawostki z kraju i ze świata
- Serownia
Wątków
- Moja przygoda z serami. (4 Odpowiedzi)
- Tata1959 jako serowar - moje potyczki serowarskie. (22 Odpowiedzi)
- Zakup serów z forum (0 Odpowiedzi)
- Ser Feta (0 Odpowiedzi)
- Mrożenie serów. (4 Odpowiedzi)
- Kilka problemów odnośnie przygotowywania sera twardego - dojrzewanie i sprzęt. (12 Odpowiedzi)
- Jakie mleko na ser? (16 Odpowiedzi)
- Halloumi - minimum sprzętu, bez kultur starterowych (0 Odpowiedzi)
- Wosk naturalny jako powłoka np. Goudy (0 Odpowiedzi)
- Zakwaszone mleko a podpuszczka. (2 Odpowiedzi)
- Mleko od krowy we Wrocławiu (13 Odpowiedzi)
- czyste kultury bakteri (7 Odpowiedzi)
- KURS SEROWARSKI NA MAZURACH (1 Odpowiedź)
- Wyklęte UHT (4 Odpowiedzi)
- Przepis na ser żółty (4 Odpowiedzi)
- Podpuszczka jest, termometr jest , krowa pod obserwacją ;), czas na ser (30 Odpowiedzi)
- Moje pierwsz serki... (8 Odpowiedzi)
- Jak zrobić ser. (4 Odpowiedzi)
- Warsztaty Serowarskie na Kaszubach (4 Odpowiedzi)
- Ser bez podpuszczki? (7 Odpowiedzi)