Obciąganie znad osadów, klarowanie, filtrowanie
Wątków
- Kiedy uznać fermentację za zakończoną? (8 Odpowiedzi)
- jak usuwa się osad w takim czymś? (4 Odpowiedzi)
- Wady klarowania pektopolem...? (15 Odpowiedzi)
- Klarowin - problem ?! (12 Odpowiedzi)
- to samo wino (6 Odpowiedzi)
- Naturalny SO2 (8 Odpowiedzi)
- Mieszać czy nie po wlaniu bentonitu ? (9 Odpowiedzi)
- moje wino po dwóch(sorry) miesiącach, co teraz ? (7 Odpowiedzi)
- kiedy drugi obciąg (16 Odpowiedzi)
- kwaśnienie? (3 Odpowiedzi)
- Filtry do kawy (28 Odpowiedzi)
- pierwsze wino - kiedy zlewać (15 Odpowiedzi)
- opalescencja wina (7 Odpowiedzi)
- lepiej wczesniej niz pozniej (11 Odpowiedzi)
- Balon z rurką czy bez podczas dojrzewania (10 Odpowiedzi)
- Zlewac czy nie zlewac z baniaka...? (12 Odpowiedzi)
- Co się dzieje z wodą w nastawie? (8 Odpowiedzi)
- ostatni zlew wina (2 Odpowiedzi)
- O wrazeniach estetycznych, choć nie tylko. (2 Odpowiedzi)
- Bentonit - przydatność do użycia? (2 Odpowiedzi)