Dosładzanie
Przypięte wątki
- Podział win ze wzgl. na zawartość cukru (42 Odpowiedzi)
Wątków
- Dosładzanie wina w czasie fermentacji cichej, czy przed butelkowaniem. (11 Odpowiedzi)
- Rodzaj cukru (21 Odpowiedzi)
- Pomysł z tanim miodem... (5 Odpowiedzi)
- Dosładzanie wina z DR. (7 Odpowiedzi)
- Dosładzać po zlaniu, czy może zasiarkować? (29 Odpowiedzi)
- Miód - o ile zwiększa Blg? (2 Odpowiedzi)
- Siarkowanie i dosładzanie wina. (25 Odpowiedzi)
- Dosładzanie wina ile? (3 Odpowiedzi)
- dosładzanie (19 Odpowiedzi)
- Dosładzaie wina gliceryną [Glicerolem]. (13 Odpowiedzi)
- Cukier trzcinowy vs cukier z buraków (2 Odpowiedzi)
- Czas dosładzania - wpływ na smak wina. (27 Odpowiedzi)
- Nietypowe dosładzanie (0 Odpowiedzi)
- Syrop cukrowy i jego rola w fermentacji (8 Odpowiedzi)
- Dosładzanie miodem a klarowanie wina z winogron (0 Odpowiedzi)
- Pytanie o rozpuszczalność cukru (7 Odpowiedzi)
- dosładzanie aroniowego (2 Odpowiedzi)
- Ponowna fermentacja po zasiarkowaniu/dosłodzeniu (21 Odpowiedzi)
- miód zamiast cukru (13 Odpowiedzi)
- Dosładzanie/Siarkowanie i inne (6 Odpowiedzi)