Proces fermentacji (także o sprzęcie)
Przypięte wątki
- Wznawianie fermentacji (115 Odpowiedzi)
- Jakość balonów, sprzętu i materiałów winiarskich w Polsce (63 Odpowiedzi)
- Biologiczne odkwaszanie nastawów winiarskich (39 Odpowiedzi)
- Czynniki zwiększające kwasowość wina i nastawów winiarskich (5 Odpowiedzi)
Wątków
- zielony czy biały balon ?!? (6 Odpowiedzi)
- Gąsior z wadą (4 Odpowiedzi)
- Licznik bulgotania (15 Odpowiedzi)
- Wyciszenie (23 Odpowiedzi)
- Najpierw 'cukrówka' a później przyprawy - ktoś próbował? (0 Odpowiedzi)
- Fermentacja w miazdze, a fermentacja z owocami (27 Odpowiedzi)
- Overpitching w winie (4 Odpowiedzi)
- Wno z ryżu nie ma procentów. (12 Odpowiedzi)
- Biologiczne starzenie nastawów winiarskich - szeryzacja (12 Odpowiedzi)
- Fermentacja cydru w beczkach plastikowych (1 Odpowiedź)
- Prymitywne ustrojstwo do produkcji CO2 ( do dopełniania butli ) (48 Odpowiedzi)
- Produkcja CO2 w butli po gaśnicy śniegowej (4 Odpowiedzi)
- Cicha fermentacja a pierwsze siarkowanie. (33 Odpowiedzi)
- Kiedy ruszy -wino z czerwonej porzeczki I agrestu (14 Odpowiedzi)
- Jak zrobić prowizoryczny kosz? (22 Odpowiedzi)
- Czy musi być pełny balon? (63 Odpowiedzi)
- Ogrzewanie nastawu (6 Odpowiedzi)
- Porada - przepuszczający fermentator plastikowy (wiaderko) (8 Odpowiedzi)
- Cena gąsiora 15 litrów (24 Odpowiedzi)
- Problem ze szczelnością fermentora (10 Odpowiedzi)