Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Wybór najsmaczniejszego wina
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Zgodnie z sugestiami dot. wyboru najlepszego wina owocowego formułuję je w postaci sondy.
Pytanie brzmi - "Jakie wino smakuje wam najlepiej"
Jako, że najwęcej jest amatorów winogron więc z góry je pomijam.
Szkoda że można oddac głos tylko na jendo wino. Ja na równi stawiam porzeczkę czerwoną/czarną i wisnię. Wszystkie te wina mają swój charakter i ogólnie ciężko zestawic porównując je. Wszystko zależy od upodobań. Wielu nie smakuje za bardzo czarna porzeczka bo jest zbyt charakterystyczna, a mnie smakuje bardzo

blackwine

popieram ja takze oddałbym głos na 2 winka he i także wisnie od znajomej paro letnią i moją porzeczke która jeszcze sie nie sklarowała ale wczoraj obciągałem i jest pyszna:D:D:D
Dla mnie słodkie z czarnej porzeczki to NR 1 :P
CIESZĘ SIĘ ZE SPOREGO ODZEWU

W przyszłym roku postanowię zatem zrobic wisniowe i z czarenej róży. Do tej pory bazowałem generalnie na porzeczkach.
Witam.
A inne.Kto i na jakie głosował.
Dla mnie to wino z ryzu. Zresztą jest to pierwsze z pierwszych, które zrobiłem.
Robilismy kiedys przyłącz wod. gosciowi który sprowadzał z Węgier częsci do samochodów i nie tylko. Po robocie był "poczęstunek" cała masa Egri i butelka Tokaja - ale jakiego...
Nie pamiętam jego nazwy - butelka półlitrowa, barwa ciemno żółta - w jasny brąz, a smak - tylko się nie smiejcie:
ciepłe słodkie zachodzące słońce - ot.

bila
ale zachodzace w czerwcu czy lipcu? :D
Sierpniowa pełnia smaku wraz z pomarańczowo - czewonymi refleksami. ;)

bila
...5 do 6 puttonyos, chyba, że przesadziłes z "ciepłe słodkie zachodzące słońce " - wtedy - 3.