29-11-2010, 12:01
Na cukerze toto, mocne (ponad 8%) i wiekowe (Coopersy kwaśnieją ponoć z czasem) 2-gie czy 3-cie moje. Krztynka ćcinowej melasy była, ale malutka.
(29-11-2010, 12:01)tata1959 napisał(a): [ -> ]Na cukerze toto, mocne (ponad 8%) i wiekowe (Coopersy kwaśnieją ponoć z czasem) 2-gie czy 3-cie moje. Krztynka ćcinowej melasy była, ale malutka.
(09-12-2010, 17:44)tata1959 napisał(a): [ -> ]Nr 2. Na pewno nie cz. bez, ale ja naprawde dalej nie wiem co to.Mój czarny bez jet w fazie maceracji, za czas jakiś podeślę testerek – porównasz, podesłana nalewka bardzo bzowe ma nuty. Jak nie „bez” – to coś go świetnie udaje.
(09-12-2010, 17:44)tata1959 napisał(a): [ -> ]Nr 3. Trójniak aroniak - mój pierwszy miodek z 2008.A to niespodzianka. Jednak jest zastosowanie dla aronii . Swoją drogą nastawienie ma potężny wpływ na późniejsze odbieranie trunków.
.
(09-12-2010, 17:44)tata1959 napisał(a): [ -> ]Nr 4. Jak się różnie smaki czuje - ja tam pieprz w tle wyczuwam, a wiśnię z przodu.Pieprz jest, nie zniknął, ale aromat sugeruje potężną jego dawkę, a smak – niewielką. Tak czy siak lubię to połączenie.
.
(09-12-2010, 17:44)tata1959 napisał(a): [ -> ]Nr 5. Receptum dostaniesz na PW..Czekam …
(09-12-2010, 17:44)tata1959 napisał(a): [ -> ]Dzięki Andrzeju za rzeczową ocenę, która pozwoli mi skorygować kierunki półdryfu nalewkowego.
(08-01-2011, 08:09)tata1959 napisał(a): [ -> ]Czym byście ją "ucywilizowali"?
(08-01-2011, 08:09)tata1959 napisał(a): [ -> ]Sekretu już nie ma - nalewka (nie moja) na kwiatach kasztanowca. Robi to sobie ktoś dla zdrowotności, a ja mam plany dwa: zastosować w wersji czystej do ukierunkowywania niektórych nalewek oraz naprostować wytwórcę, aby poprzez dodatki nalewka stała się pijalna.
Czym byście ją "ucywilizowali"?
(08-01-2011, 20:00)tata1959 napisał(a): [ -> ]Andrzejku - dzięki za ofertę pigwowca. Akurat latoś go u mnie dostatek.
(08-01-2011, 08:09)tata1959 napisał(a): [ -> ]Kummel - wrócę do tematu jak go znowu wypróbuję, (...)