Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Westfalski korn
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
20 ml dobrze oziębionej wódki
1 plasterek delikatnej wątrobianki

Wlać wódkę do oziębionego kieliszka do wódki. Kieliszek przykryć plastrem wątrobianki.

Czy ktoś z forum pił coś takiego?
Jakie wrażenia?
normalna wódka z nie wyrafinowaną zagrychą :diabelek: błłłeee
Są też inne wersje np.
a) białe wino i owoce (setka z ogórkami),
b) lorneta i meduza (dwie setki i galaretka z nóżek) :chytry:
...

Andrzej
Będąc w Niemczech kupiłem właśnie 'Westfalish korn". Kolor żółty, procenty pomiędzy 30 a 40. Znajomy, tamtejszy autochton mówił, że pije się to razem ze specjalną długo dojrzewającą kiełbasą. Wódka sama w sobie nic specjalnego, a na tej kiełbasie można było sobie zęby połamać.
Kiełbasa wielokrotnego użytku.
Służy do przykrywania kieliszka.:lol:
Jacek
Mogą być jeszcze inne nazwy i dodatki takie jak : szynka, boczek, kasler kaszanka, salami, kiełbasa myśliwska, parówka, itd. z oliwkami, cebulką, cytryną.
Ale jak to taka cinizna (30-40) to co wędlina daje-aromatem przesiąka likier czy jak?