Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Miody owocowe - podejście naukowe
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,

Moze kogos zainteresuje takie znalezisko:

http://m-partika.eu.interia.pl/Partika12.html

Wpływ dodatku moszczy owocowych na zawartość polifenoli, aktywność przeciwutleniającą i cechy organoleptyczne miodów pitnych owocowych - praca magisterska.

pozdrawiam
pluton
Mnie zainteresowało, ale ustosunkuję się do treści jak ja przewałkuje starannie.

PS
Nie otwierają mi się obrazki, czy tylko ja tak mam?
fakt obrazków brak:)
Treść bardzo interesująca a obrazki mnie też się nie otwierają. Da się z tym coś zrobić?
(04-04-2010, 22:02)krzysztof1970 napisał(a): [ -> ]Treść bardzo interesująca a obrazki mnie też się nie otwierają. Da się z tym coś zrobić?

Wygląda na to, że obrazków nie ma na serwerze. Trzeba by jakoś namierzyć autora i poprosić o interwencję.

pozdrawiam
pluton

Skrzych

(05-04-2010, 10:35)pluton napisał(a): [ -> ]<ciach>
Trzeba by jakoś namierzyć autora i poprosić o interwencję.
Proszę bardzo: m_partika@o2.pl

Krzysztof
Przeczytałem.
Wszystko pięknie i ładnie, ale gościu nie wie nic o miodach pitnych. Praca zrobiona typowo na zaliczenie. Zero woli poznania. Zbiór mądrości zebranych z różnych źródeł i nawet nie starał się zrozumieć o czym pisze. Parę ciekawych rzeczy można wyłuskać ale ogólnie te doświadczenia to nie miody pitne tylko wina miodowe. Gościu nie rozróżnia tych dwóch pojęć.
Wnioski jakie wyciągnął, to każdy o nich wie na logikę i nie potrzeba japońskich maszyn aby to ustalić. Czytając o dojrzewaniu podejrzewam, że trzymał próbki w otwartym naczyniu.
Jedyny plus tej pracy to wyniki pomiarów (od warunkiem, że są prawdziwe i nie ściągnięte z sufitu) oraz "Charakterystyka soków owocowych", też się przyda.
Przejrzę materiały z których korzystał, pewnie można tam znaleźć też parę ciekawych rzeczy.