Książka jest jeszcze gorąca.
W piątek odebrana z wydawnictwa.
Danusia (Frida) sprawiła mi wielką niespodziankę.
Książka jest świetna. Same sprawdone przepisy - kto zna Fridę i jej dzieła wie o czym mówię

Pod każdym przepisem jakaś ciekawa krótka uwaga.
Do tego porządnie wydana - twarda oprawa a przepisy okraszone gustownymi ołówkowymi piktogramami.
Naprawdę szczerze wszystkim polecam.
Póki co dostępna w [url=http://www.allegro.pl/item1030819900_nalewki_i_likiery
_danuta_bartosz_czuba.html]>Allegro<[/url].
Jedynie pogratulować Danusi. Nie każdego stać na poświęcenie czasu na napisanie książki, większość z nas sporządza tylko przepisy w kajeciku, ale to to na prawdę zasługuje na brawa. W odpowiednim czasie powinna trafić na półki każdego forumowicza.
Pozdrawiam
Maciej
Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej.
Brawo!!! Gratulacje Danusiu! Ja tam na nalewkach znam się o tyle, że mogę co najwyżej wypić, ale PWRiL z zasady byle czego nie wydaje. Sam fakt, że PWRiL to wydał już świadczy o wysokiej wartości książeczki.
(10-05-2010, 14:27)Maciej napisał(a): [ -> ]Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej
....... oto co znaczy skromność ........

dobre rzeczy nie potrzebują reklamy autora.
Gratulacje!

Można zobaczyć spis treści, bo na allegro mało informacji o książce? Ile stron?
Brawo! Gratulacje wielkie!
Nareszcie porządna książka, z której będę mógł się nauczyć wyrobu nalewek. Dziękuję i Gratuluję

Dziękuję za miłe słowa.
Przychylę się do prośby Bogi i tak, książka jest w twardej oprawie, ma 199 stron, jest bardzo elegancko a jednocześnie skromnie wydana. Mam na myśli szatę graficzną, żadnych super fotek jak to autorka w zaciszu domowym lub plenerze nastawia i spożywa, tylko delikatne rysunki w formie piktogramów. Papier lekko kremowy, jakby postarzały.
Na początku troche teorii, różne przydatne informacje, od przygotowania sprzętu po surowce i technologię. Potem przepisy wg rozdziałów: Nalewki na owocach świeżych i suszonych (najobszerniejszy); Nalewki na kwiatach, liściach i pędach; Nalewki ziołowe, korzenne i miodowe; Nalewki i likiery mleczne, kawowe, czekoladowe, piwne ...; Zaprawy; Nalewy
Niemal przy każdym przepisie jest jakiś drobny komentarzyk, a to o wadach lub zaletach danej nalewki, albo o możliwości modyfikacji, albo o właściwościach trunku.
Wielkie brawa Danusiu ! Czy już pracujesz nad książką o winach ?
Witam, ja coś troszkę wiedziałam. Cieszę się, że książka ujrzała światło dzienne.
Gratuluję serdecznie. Pozdrawiam (Mariana również), do miłego.... Ewa i Waldek.
Kiedy piracki pdf będzie dostępny ???
Krzysztof
Danusia

Kupię i czegoś nowego się dowiem

No wiesz Skrzychu? Jeszcze jej nie ma w księgarniach a Ty byś już popiracił.
Frido- Danusiu,
wielkie gratulacje! Książka z pewnością zagości na mojej półce na honorowym miejscu. Mam tylko jedno pytanie, czy warto kupić książkę na Allegro za 32 zł, czy później będzie dostępna w księgarniach za niższą cenę? Jeśli cena w księgarniach będzie porównywalna to nie ma się co zastanawiać.
Pozdrawiam,
Marek
Gratulacje!
Mam nadzieję,że (może poprzez forum) będzie można nabyć tę książkę z autografem autorki.
Frida-właśnie ją kupiłem na Allegro.
Cena nie ma dla mnie znaczenia wszak tej AUTORKI książkę muszę mieć!!!!
Jest to pierwsza książka Koleżanki z naszego Forum i mam nadzieję, że nie ostatnia.
Czekam cierpliwie na przesyłkę i pozdrawiam serdecznie.
drajla
(10-05-2010, 14:27)Maciej napisał(a): [ -> ]Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej...
...to zależy komu
Sprzedawca na Allegro to (o ile się nie mylę) syn Danusi. Prawdopodobnie wystarczy poprosić o autograf.
Danusiu - popraw jeśli się mylę...
(10-05-2010, 19:11)Maciek OiM napisał(a): [ -> ] (10-05-2010, 14:27)Maciej napisał(a): [ -> ]Mam pretensje do Danusi, że... się nie pochwaliła wcześniej...
...to zależy komu 
Wstręciuszki... i nawet słówka nie powiedzieliście ?

Gratujuję serdecznie! Jakoś tak od samego początku istnienia na forum- gust nalewkarski Fridy, współgrał z moim... . Dlatego zaszczytem dla mnie jest zakup książki Szacownej Autorki

!
No, to teraz już jasne, czemu Frida ostatnio tak mało czasu miała... Normalnie jestem dumna, że znam Autorkę!

A poważnie - nareszcie coś naprawdę rozsądnego i sprawdzonego na rynku.

(10-05-2010, 18:34)Frida napisał(a): [ -> ]No wiesz Skrzychu? Jeszcze jej nie ma w księgarniach a Ty byś już popiracił. 
Jak tylko konto me zostanie zasilone w odpowiednie środki pieniężne to wykosztuję się a kupię - z prośbą o autograf.
Spiracę sobie później
Krzysztof
Witam.
Ja także kupiłem książkę Fridy. Już nie mogę się doczekać kiedy będę miał ją w rękach.
Nie udzielam się na forum, ale czytam go od ponad roku. Jest tutaj niesamowicie dużo informacji. Fajnie, że Ktoś pokusił się o napisanie książki. Na pewno jest to kompendium wiedzy o nalewkach.
Pozdrawiam
jameer
Matko jedyna, to od dziś mamy w forumowym (nomen omen) gronie szacowną pisarkę!!!

Tak, to wiele wyjaśnia, ta tajemnicza praca po godzinach, te rozognione oczy, zaniedbane koty i odciski na palcach i ... hm... no tak, zagalopowałam się
Gratuluję!!!
Duma mnie rozpiera i radość wielka, że mam zaszczyt i przyjemność osobiście znać dostojną autorkę książki. Danusiu, Frido kochana, jesteś wielka!!!
A teraz lecę po zakupy
Danusiu jestem pod wrażeniem. Dla mnie napisanie trzech zdań to męczarnia, a co dopiero książki. Jestem pełen uznania a do tego jestem przekonany, że ta pozycja wreszcie w rzetelny sposób pokaże świat nalewek. Sam ich nie robię wiele, ale książkę z Twoim podpisem muszę mieć.
Paweł