Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Danuta Bartosz-Czuba "Nalewki i likiery" (forumowa FRIDA)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Gratuluję :)! Nabyłem i myślę, że to będzie świetna pozycja.
Też liczę na osobistą dedykację autorki.:diabelek:
Też zaszalałem :lol:

Andrzej
Sama pozycja 'wisiała' u wydawcy już od jakiegoś czasu. Wszystkie przepisy sprawdzone przez autorkę. Ładnie i bardzo skromnie wydana, brak zdjęć można sobie zrekompensować oglądaniem ich na forum lub na zlotach ;) - ale za to cena jest ok a nie jak za albumy. Same przepisy [po części wprowadzającej] są krótkie i zwięzłe - dla wprawionych nalewkowiczów w sam raz aby szybko rzucić okiem dla przypomnienia. Szczegółowe postępowanie wymaga już jakiejś wiedzy ale z drugiej strony jakby do każdego przepisu trzeba było się rozpisywać doszło by pewnie z 1000 stron ;). Bardzo dobrym rozwiązaniem tego niuansu są krótkie i najistotniejsze uwagi tyczące się konkretnego przepisu - doskonała pomoc dla mniej wprawionych w bojach.

Być może parę sztuk tej pozycji będzie nagrodą w najbliższym Mazowieckim Konkursie Nalewek - z autografem autorki :)
Z wielką przyjemnością i uznaniem dołączam się do gratulacji.:brawo:
Danusiu, chylę czoła i mam nadzieję, że nie opuścisz już żadnego konkursu nalewek.
:polewam:Jarek
Może skoro sytuacja jest szczególna (książka naszej forumowej Koleżanki) szanowni Admini puszczą stosowne PW z do wszystkich forumowiczów.

Trzeba promować Naszych :)
A ja mam nadzieje nauczyc sie robic domowe nalewki z ksiazki Fridy.

Tobie Frida, zycze zebys musiala dodrukowywac, bo Ci sie naklad wyczerpie :)
Czy można ten temat wyróżnić??
Moje gratulacje:brawo:
Książka już zamówiona.
Pozdrawiam,
Wojtek.
To jest super wiadomość. Znając Danusię i jej nalewki od razu składam zamówienie ( z autografem, oczywiście )
A tak na marginesie jest to najprawdopodobniej jedna z nielicznych albo i pierwsza książka z przepisami, której autorka pisze o swoich nalewkach i popartej sporą praktykę. Danusia poszła w ślady Cieślaka. Tak trzymaj.
(10-05-2010, 14:58)Bogi napisał(a): [ -> ]Gratulacje! :brawo::brawo::brawo:
Bogi - czekam (i pewnie nie tylko ja) na Twój ruch! :helo:

Ziołówki by Bogusław jako uzupełnienie kompletu (najchętniej w bliźniaczej szacie graficznej) byłyby bardzo atrakcyjną pozycją w blibliotece każdego nalewkowicza.
Racja- Bogi do roboty!!!!!!!!!!!!
http://www.agroswiat.pl/p,pl,3254,nalewk...kiery.html

Tu jest spis treści. Książki Fridy oczywiście :chytry: - bo spisu treści książki "Absynt - tradycja i nowoczesność" Bogiego jeszcze nie widziałem :lol:

Pzdr.
Andrzej
Jeśli takowa ujrzy światło dzienne (mogę zdradzić, że mam już 40 stron gotowych czyli malutko), to absynt będzie w takim rozdziale: "destylaty ziołowe: absynt biały, zielony, ogólne kwestie dot. barwienia i starzenia absyntu, eau-de-vie de gentiane, gin, citrus gin"
(12-05-2010, 14:07)Bogi napisał(a): [ -> ]"destylaty ziołowe: absynt biały, zielony, ogólne kwestie dot. barwienia i starzenia absyntu, eau-de-vie de gentiane, gin, citrus gin"

Boguś, będziesz musiał dodac "rozważania teoretyczne" :glupek:
bo cię Wielcy Akcyzorzy nękac by zaczęli.

Andrzej
(10-05-2010, 08:57)SERVATOR napisał(a): [ -> ]Książka jest jeszcze gorąca.
W piątek odebrana z wydawnictwa.
Póki co dostępna w [url=http://www.allegro.pl/item1030819900_nalewki_i_likiery
_danuta_bartosz_czuba.html]>Allegro<[/url].

Chwilowo chyba niedostępna- wziąłem z Allegro ostatnią :fajka:
Nie jestem długo zalogowany na tym szacownym forum bo jeszcze nie ma roku,choć śledziłem go dużo wcześniej i jak szacowną postacią jest Danusia vel Frida wiem już od dawna.Dlatego wielkim zaszczytem będzie dla mnie posiadać taką wielce ciekawą pozycję wydana przez naszą forumową koleżankę.Oczywiście przy zakupie też nieśmiało uśmiechnę się o autograf autorki. Kilka nalewek według Fridy już popełniłem i były dotąd wyśmienite,więc nie mógłbym tej książki nie mieć :ksiazka::tuptup:
Moje gratulacje:) Chciałem zakupić ale nie jest dostępna:(
Pozdrawiam Danusię!

U Twych Nóg składam serdeczne gratulacje całując Cię wirtualnie w policzek- też serdecznie i czekam kiedy to wiekopomne dzieło uda mi się zdobyć by następnie prosić Cię uniżenie o autograf.

Maciej
Dzisiaj książka bedzie dostępna.
(12-05-2010, 15:43)piper napisał(a): [ -> ]
(10-05-2010, 08:57)SERVATOR napisał(a): [ -> ]Książka jest jeszcze gorąca.
W piątek odebrana z wydawnictwa.
Póki co dostępna w [url=http://www.allegro.pl/item1030819900_nalewki_i_likiery
_danuta_bartosz_czuba.html]>Allegro<[/url].

Chwilowo chyba niedostępna- wziąłem z Allegro ostatnią :fajka:

Osz Ty... wyprzedziłeś mnie o 10 minut! ;) Otworzyłem sobie aukcję, po chwili chciałem kupić a tu... aukcja zakończona... :mad:
z autografami?:-)
Do mnie już leci pocztą :)
Ale jeśli bez dedykacji, to chyba się powieszę, a potem będę straszyć po nocach szanowną autorkę :diabelek:
Danusiu tak poza konkursem to może trzeba na naszym forum założyć wątek ze sprzedażą Twojej książki dla forumowiczów i nie oddawać haraczu Alledrogo.
A tym, co już kupili oddać nadpłatę :diabelek:
Stron: 1 2 3 4 5 6 7