25-08-2010, 11:49
Witam
Wiem wiem były już takie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć szczegółowego opisu ilości składników oraz "fabrykacji" wina. Może ktoś mi dać przepis i opisać taki proces na 25l wina ( albo na jakąkolwiek inną ilość to sobie przeliczę
). Mam fermentator 33L.
A i jeszcze pytanie gdzie można kupić tanie banany na śląsku ? w carefurze widziałem za 1,98zł ale może da się gdzieś taniej.
No i kolejna sprawa chciał bym by wino było półsłodkie. I o maksymalnej mocy dla drożdży Tokay ( czyli z tego co kojarzę 17%
)
Wiem wiem były już takie tematy ale nigdzie nie potrafię znaleźć szczegółowego opisu ilości składników oraz "fabrykacji" wina. Może ktoś mi dać przepis i opisać taki proces na 25l wina ( albo na jakąkolwiek inną ilość to sobie przeliczę

A i jeszcze pytanie gdzie można kupić tanie banany na śląsku ? w carefurze widziałem za 1,98zł ale może da się gdzieś taniej.
No i kolejna sprawa chciał bym by wino było półsłodkie. I o maksymalnej mocy dla drożdży Tokay ( czyli z tego co kojarzę 17%
