Szukam porady na temat otwierania wina. Wiem, że otwieranie jest związane z pewną (można tak nazwac) ceremonią - wąchanie korka, przecieranie szmatką itd. Chciałbym poznac całą ów ceremonię - gdyż chciałbym przyszykowac kolację pewnej kobiecie dosc dla mnie ważnej(chciałbym pokazac pełny profesionalizm
![:o :o](https://wino.org.pl/forum/images/smilies/shocked.gif)
)). Więc proszę o pomoc!
Pozdrawiam!
Hmm... Szczeże mówiąc, odpowiedź taką na internecie już znalazłem wczesniej... Jednak ciągle gdzies w mojej głowie krążą plotki o tzw. "ceremonii otwierania wina" - czyli cos w rodzaju Bon Tonu winnego.
Kryptoreklamy nie będę uprawiał, ale szuka się łatwo.
Z tym, że z ceremonią, to bez przesady, poważnie. Chyba, że stawiasz jakiegos Rothschilda, np. Chateau Mouton '98 za 1500 PLN
![:big: :big:](https://wino.org.pl/forum/images/smilies/bigsmile.gif)
Bo czasem wąchanie korka do przyjemnosci nie należy
![:( :(](https://wino.org.pl/forum/images/smilies/sad.gif)