Witam. Czy ktoś może się orientuje gdzie w Poznaniu ( lub Wielkopolsce ) mogę kupić duże słoje ( tak około 4 L ). Byłem w Castoramie, Praktikerze, Leroy i kilku marketach i nikt nie ma. Również w hurtowni Warta. Nic! Nie chce mi się wierzyć, że nigdzie w Poznaniu nie kupię takich słoików! Nie mówię o tych zamykanych na plastik, tylko tych zwykłych.
Z góry dzięki!
Michał
Michale - nie markety! Szukaj w zwykłych sklepach z gospodarstwem domowym. W ubiegłym roku kupowałem 3 l na ul. Szamarzewskiego, a w tym roku 4,2 l na os. Lecha. Słoje są w cenie 6 - 8 zł.
(05-10-2010, 16:43)infamis napisał(a): [ -> ]Michale - nie markety! Szukaj w zwykłych sklepach z gospodarstwem domowym. W ubiegłym roku kupowałem 3 l na ul. Szamarzewskiego, a w tym roku 4,2 l na os. Lecha. Słoje są w cenie 6 - 8 zł.
Hej! Gdzie dokładnie na Oś. Lecha i Szamarzewskiego? Właśnie takie nabardziej bym potrzebował

Przepraszam, os Czecha (zawsze mylę) nr 73 pawilony przy przejściu podziemnym pod ul Chartowo.
Szamarzewskiego nr (chyba) 14 - okolice kościoła po drugiej stronie ulicy, mały sklepik.
Nie dam gwarancji, że jutro będą słoje stały na półkach, ale ja tam kupowałem.
Dzięki!!!

Michal, jesli nie uda sie Tobie kupic, to moge kupic u siebie. Sa sloje 3 i 4,2 l po 5,50 z nakretkami. Byly tez chyba wieksze, nie zwrocilam na nie uwagi. Bede w weekend w Poznaniu, ale musialbys wczesnie rano w sobote przyleciec na dworzec autobusowy

Mój tata kupił w maju, na ul. Głogowskiej idąc od Rynku Łazarskiego w kierunku centrum na wysokości ul. Limanowskiego. Sklepik z art. gosp. dom. w suterenie. Słoje 4,2l z zakrętkami też po 5,50 zł.
Dzięki wszystkim.
@Drajla jesteś z Piszu, ale widzę, że znajomość ulic Poznania doskonała

. Znalazłem juz słoje 4,2L w sklepie na rogu Rynku Jeżyckiego - cena 6,50 - kupiłem ostatnie, ale mają mieć w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam!
Michał
(07-10-2010, 13:53)michal_wlkp napisał(a): [ -> ]@Drajla jesteś z Piszu, ale widzę, że znajomość ulic Poznania doskonała
.
Hahhaah- bo ja jestem taki rojber!!!!
Hehe! No to jak jesteś już taki rojber, to zapraszam Cię na Stary na blubry starego Marycha - pyry z gzikiem i szneka z glancem na deser gratis