Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: KIWI
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich.Mam 3 tygodniowe wino z kiwi które do tej pory fermentowalo w miazdze ,blg wynosi 4 , i mam pytanie czy mam przecedzic go przez sito czy fermentowac dalej tak jak do tej pory?
Cześć, przecedzić i fru do balona.
Odwarzny jesteś, ja fermentuję kiwi w miazdze max tydzień.
Ciekawe jak będzie Ci się klarować.
Pektopolu dałeś?
:) tak pektopol był dodany
To jestem ciekaw, daj znać jak sie będzie klarowało.
Jesteś chyba prekursorem z tą dluga fermentacją w miazdze.
Teraz na pewno już odcedź syfka.
tak wygladalo przed zlaniem <to po lewej>
a tak po :)nawet niezle smakuje:)chyba mocne bedzie tak cos czuje.zdam relacje jak sie wyklaruje. dzieki pzdr.
Ja swoje zlewałem po tygodniu a potem na drugi dzień drugi raz bo jeszcze raz bo tyle osadu się wytrąciło.Zlewaj to błyskawicznie.
Masz troszkę za duży balon do dojżewania tego wina.
Przelej lepiej do mniejszego lub dorób jeszcze KIWI ;)