Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Destylaty alkoholowe Josef Pilsch
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Proszę o recenzję jeśli ktoś już czytał
TUTAJ masz recenzję naszego kolegi Nativusa
Dziękuję, Dziwi taka ilość błędów merytorycznych w świetle informacji ,że nad redakcją techniczną czuwali koledzy z VSOP.
Bądź raczej nie dziwi ,bo książka traktuje bardziej o destylacji alkoholi niż o produkcji czystego etanolu w której to specjalizują się mistrzowie absolutu zauroczeni stalą kwasoodporną.
Książka wydaje się być interesującą a i cenę można znaleźć zbliżoną do 50,-. Można tylko ubolewać że jej główny temat nadal pokutuje w naszej ojczyźnie w strefie cienia.
Czy książka skupia się tylko na owocach, czy podejmuje, o wiele trudniejszą, i zarazem ciekawszą, a przez to bardziej czasochłonną destylację ziół?
Jeśli chodzi o korzenie, to omawia destylację goryczki zółtej, gorysza miarza i rzepy . Główny obszar zainteresowania to, zgodnie z oryginalnym tytułem ( ,,Schnapsbrennen"), owoce i w aneksie (innego wszak autora) surowców skrobiowych.