Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Gruzja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak w temacie, jeśli macie ciekawe informacje o tym kraju, kontakty, namiary, porady, zwłaszcza winiarskie, wpisujcie w tym temacie. Pierwsze dwa tygodnie września spędzę właśnie w Gruzji i praktyczne wiadomości zawsze się przydadzą.
Pozdrawiam,
Marek
Marek, w Gruzji byłem, ale dawno temu i jedynie w Tbilisi. Jednak mój przyjaciel i były szef jest rodowitym Gruzinem - część jego rodziny wciąż mieszka w Tbilisi. Bywa tam często, ma kupę przyjaciół i kontaktów. Daj znać na PW czego konkretnie byś potrzebował.
Ja tez byłem,wino piłem...;)
Ale to było 21 lat temu,gdy jechałem w misji pokojowej po trzęsieniu ziemi w Armenii w 89 roku.Misja była wojskowa w ramach pomocy nasze wojsko pomagało w odbudowie,a ja w kuchni jak zwykle :lol:
Ale wycieczki turystyczno-krajoznawcze się odbywały do Gruzji i smakowanie gruzińskiego wina i gościnności mieszkańców nie raz zaznałem,co do dziś mile wspominam :)
Marku - ja w Gruzji co prawda nie byłem, ale mogę Ci polecić świetne źródło informacji. Jakbyś był przypadkiem lub nie przypadkiem w Piasecznie k. W-wy to zajdź koniecznie do restauracji Gaumarjos (tu namiar: http://www.gaumarjos.pl/ ) i koniecznie porozmawiaj z wlaścicielem: Davidem Gamtsemlidze. Człowiek ten bardzo jest otwarty i szczery - winiarz z dziada pradziada (do niedawna prezes "Marani Polska" Sp. z o.o.) doradzi Ci świetnie gdzie pojechać i co degustować - może nawet da kontakty.
Możesz powołać się na mnie (Darka z Białegostoku - tego od wystawy winiarskiej w Muzeum) :)

Powodzenia i nie zapomnij o robieniu zdjęć w Gruzji - duuuużo zdjęć :)
Dzięki Darku za namiary. W okolicach wakacji bez żadnego przypadku odwiedzę Króla Davida w Piasecznie.
Marek
Pierwsze dwa tygodnie września spędzę właśnie w Gruzji i praktyczne wiadomości zawsze się przydadzą.
Pozdrawiam,
Marek[/rquote]

Marku, napisz, proszę, czy udała Ci się wyprawa do Gruzji, jeżeli tak, to coś więcej na ten temat.
W maju się tam wybieram, bardzo mnie interesują winiarnie i nie tylko...
Witajcie,
jeśli ktoś będzie wyjeżdżał do Gruzji to może przyda mu się moja RELACJA.
Pozdrawiam,
Marek.