04-01-2011, 11:17
Od czasu do czasu na forum pojawia się prośba o przepis na ekspresową nalewkę/likier.......
Może coś sensownego jest w tej oto książce >KLIK!<
Może coś sensownego jest w tej oto książce >KLIK!<
Cytat:Różnorodne owoce i zioła prostymi środkami można przerobić na najsmaczniejsze likiery, w dodatku tylko w ciągu jednego dnia.co jest możliwe przy pomocy destylacji, lub użycia gotowych olejków z tychże.
Cytat:Zawiera rady dla sprzedawców wyrobów własnych i profesjonalistówMoże tak być, że to książka dla tych i tylko tych osób, bo wiadomo, że w Niemczech czy Austrii nie ma z tym problemu. Z drugiej strony, gdzie leżakowanie, szlachetnienie, gdzie czas? Gdzie te nasze przysłowiowe "minimum 5 lat"?
Cytat:Dr. Klaus Hagmann has a PhD in Fermentation Technology and is one of Europe’s leading experts on fermentation, mash production, and a wide variety of spirits. He has published numerous books on how to make distilled spirits and is currently working on a book about whiskey. Although his books are currently only available in German, we hope to work on some translations soon! Dr. Hagmann is committed to helping all those who buy Kothe stills with advice concerning the development of the highest quality spirits