Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: MaRkus - pierwsza etykieta
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Z nudów powstało takie coś:
[attachment=13409]
Wiele danych podanych, ale nie wiadomo z jakiego surowca poczyniony owy koniak i jak długo starzony w beczce dębowej?! Mam cichą nadzieję, że jest to koniak z winogron, bo jakoś inaczej go sobie nie wyobrażam. Co do tła to mi się nie podoba, trochę zbyt przytłaczające.

Maciej
Co do tła to z początku było pomarańczowe, ale pomyślałem, że takie jak jest teraz, czyli bardziej stonowane, "dojrzałe" byłoby lepsze.
Co do składu to nie podawałem, ponieważ nie poważnie byłoby pisać : "suszone śliwki kalifornijskie", no cyba, że z drugiej strony i to czcionką "jedynką" gdzieś w rogu :)
A gdzie proponowalibyście podpis własnoręczny??
Oi. Szczerze mówiąc, wcale mi się nie podoba. Ani tło, ani - sorry - Twoja podobizna. Nie chodzi bynajmniej o urodę i takie tam, ale taki wizerunek absolutnie nie zachęca do zdegustowania. Powiedziałabym raczej, że w tej postaci reklamujesz truciznę na szczury, albo wódę dla twardych szpiegów, którzy akurat mają poważne problemy i muszą się znieczulić czymkolwiek.
Heh... no i tak to jest jak chce się być troszkę bardziej orginalnym ;)

Jak sklecę coś nowego to dam też w tym temacie. Już mam pewien pomysł.
Trochę nudne są te dni na bezrobociu, wiec siedzę przed komputerm i wymyślam. Kolejna:
[attachment=13420]
Dużo lepsza niż poprzednia ;) Tylko zrobiłabym coś z tym napisem na górze, nie wiem, przesunęła trochę niżej, czcionkę inną dała, bo jakoś tak zbyt IMHO przytulony jest do tej górnej granicy, a pod nim dużo miejsca.
Właśnie jeszcze czegoś mi brakowalo w tej pustce. Chcialem jeszcze jakiś tekst dać, ale lepiej jak jest niedosyt niż przesyt :)
Trochę poprawione:
[attachment=13422]

Dużo lepsza, choć mało oryginalna z kolei.
Babom nie dogodzisz :chytry::diabelek:
To ja słów kilka dodam:
Polski Koniak wyglada troche jak trunek z Matrixa-dla Agenta Smitha. Numeracja butelek zupełnie zbędna.

Poprawiona Mazowia. Też do mnie nie trafia. Czcionka "Mazowia" sugerowałaby staropolski miodek. Poza tym zdjęcie jakoś nienaturalne. W ogóle bym je wywalil.
Podpis bym wyeksponował i wyśrodkował. Skasował ten czcionkowy. Nr butelki tak samo jak wyzej. wogole bym zrobil etykiete poziomą. Jeszcze sie zastanawiam nad tym czarnym kolorem czcionki.
Zmień czcionkę tej Mazowii bo mi jakoś adolfem h trąci, powiększ zdjęcie tak o 50-60 % i nadaj mu nieco przezroczystości - ciekawe co wyjdzie.
Ponadto najważniejsze - zrób to wino bo na razie robisz etykietę na wodę (nie podałeś mocy wina).
Jeśli ktoś będzie chciał etykietkę na wino to może walić do mnie. Ostatnio mam trochę czasu i mam chęć odświeżyć PS4 ;)
Aby etykieta, według mnie, wyglądał ladnie należy podać:
- nazwa miejsca, gdzie winko było wytworzone,
- rocznik,
- z czego wino zostało zrobione
- region
- słodkie, wytrawne, itp.
- pojemność butelki
- moc
- dowolny opis, żeby zapełnić miejsce ;)

Etykietki byłyby mniej więcej typu jak poniższe.

[attachment=15279]