Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Angelos. Etykietka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Oto moja pierwsza etykietka:
[attachment=13469]
Wszelka krytyka mile widziana :)
Winko jeszcze pracuje, więc jest czas na poprawki.
Zaznaczę tylko, że ma być czarno-biała, więc jeśli można to tego nie krytykujcie :fajka:

Wersja druga z nową czcionką:

[attachment=13468]

No więc całkiem nowa wersja kolorowa:

Myślę, że jest ok, ale mi trochę nie pasuje, że dwa razy jest napisane "domowa piwniczka". Ja bym zrobił tak, że "Damian Nowocień" umieściłbym w dolnej części emblematu (symetrycznie do "domowa piwniczka"), a u góry bym już tego nie dawał.
Jest to tylko moja subiektywna opinia:).
Naniosłem poprawkę zgodnie z Twoją sugestią.
Co teraz myślisz??
Nie chcę zostawić góry całkiem pustej.
A ja na twoim miejscu jak wydruk musi być czarno-biały to pomyślał bym nad tłem zamiast białości (może być jakaś delikatna faktura). Prawdę mówiąc pomyślał bym nad zmianą czcionki na jakąś mniej oklepaną. Ta to mi się z pismami urzędowymi kojarzy :)
No Arial to to akurat nie jest, a w pismach urzędowych tylko arial :) Sugestia słuszna. Myślałem o tym, ale wydaje mi się, że etykieta traci na czytelności. Może masz jakieś sprawdzone czytelne czcionki? Chętnie skorzystam :diabelek:
Jak górę masz pustą to przesuń "Wino ryżowe" razem z całością bardziej do góry. I za namową kolegi zmień czcionkę;). Nie musi to być gotyk, ale coś mniej "urzędowego".

To tylko takie moje sugestie, nie musisz się w ogóle do nich stosować:), ale lepiej popróbować z różnymi wariantami i wtedy zobaczyć co najlepiej wyjdzie.
Mi bardzo przypomina Ariala. ;)
Ja ogólnie jestem fanem Monotype Corsiva, choć i ona staje się powoli oklepana.
No więc czcionka zmieniona :)
Chyba faktycznie wygląda lepiej. Dla porównania zostawiłem starą.
A etykieta musi być czarno-biała bo tak lubisz czy raczej z tego względu, że kolorowy tusz, jest "nieco" droższy od czarnego?
Raczej względy finansowe o tym decydują :)
Jak coś to możesz przejść do najbliższego ksera, ostatnio widziałem, że druk kolorowej strony był chyba coś ok. złotówki. Na jednej stronie zmieści Ci się 6-7 etykiet. Czyli za 3 zł (jedno piwo mniej;)) masz kolorowo oklejonych 20 butelek.
I widzisz to jest ciekawe rozwiązanie :) Tylko tego piwa troszkę szkoda :chytry:
Mam pytanie. Jakiej wielkości robisz etykiety na swoje winka?
Ja robię etykiety na wino o wymiarach 60 mm szerokości i 87 mm wysokości. Drukuje je w systemie druku cyfrowego w kolorze. Przedtem drukowałem na papierze samoprzylepnym, jednak zrezygnowałem z niego gdyż nie odpowiada mi jego biel. Teraz drukuje na papierze kredowym o gramaturze 250g i przyklejam za pomocą taśmy dwustronnie klejącej. Tak zostały wykonanie etykiety na nalewki, które prezentowałem pod ocene tutaj
Musiałbym zejść do piwnicy zobaczyć, a o tej godzinie już się boję, bo mnie jakiś winny duch postraszy:P:P;).
Zrób tak, żeby literki były wyraźne i czytelne, i żeby nie zachodziły zbytnio nic na siebie. Etykieta przede wszystkim musi być czytelna.
Dziękuję wszystkim za rady :) Krytyki nie za wiele więc tylko się cieszyć z pierwszej etykiety :P
Chociaż krytyka może się dopiero pojawić :)
Dodałem etykietę kolorową poziomą. Mnie ta podoba się najbardziej. Czekam na werdykt :)