03-06-2011, 13:26
Po przeczytaniu chyba wszystkich postów o kiwi, i ja
postanowiłem(02.06.11) nastawić ten oto smakołyk-planowane 25l winka.
Zakup 10 kg kiwi, 2,5 kg rodzynki sułtanki na wagę-chyba bez
olejku, ale sparzę.
Teraz sparzone,posiekane i zmiażdżone kiwi siedzi w miazdze
bez piro, obawiałem się troszkę ale
ruszyło ładnie na aktywnych z Biowinu .
Rodzynki chcę dodać po odcedzeniu soku z kiwi, tylko nie wiem
czy nie za dużo tych rodzynek?
Przy fermentacji tworzy się czapa więc powinno się mieszać ,
ale przez 3 dni mnie nie będzie ,czy to nie zaszkodzi jeśli nie
będzie mieszane?
postanowiłem(02.06.11) nastawić ten oto smakołyk-planowane 25l winka.
Zakup 10 kg kiwi, 2,5 kg rodzynki sułtanki na wagę-chyba bez
olejku, ale sparzę.
Teraz sparzone,posiekane i zmiażdżone kiwi siedzi w miazdze
bez piro, obawiałem się troszkę ale
ruszyło ładnie na aktywnych z Biowinu .
Rodzynki chcę dodać po odcedzeniu soku z kiwi, tylko nie wiem
czy nie za dużo tych rodzynek?
Przy fermentacji tworzy się czapa więc powinno się mieszać ,
ale przez 3 dni mnie nie będzie ,czy to nie zaszkodzi jeśli nie
będzie mieszane?