Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Gdzie kupić truskawki, maliny, porzeczka
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Chciałem zapytać gdzie najtaniej kupić obecnie truskawki a w bliskiej przyszłości maliny oraz porzeczkę w okolicach Bronisz, Ożarowa Maz., Pruszkowa i ewentualnie Sochaczewa.

Jeśli ktoś się orientuje gdzie są jakieś hmm plantacje i jest taniej niż normalnie na bazarze to proszę o kontakt.

Ps. Słynna hurtownia w Broniszach odpada - ani razu nie spotkałem tam owoców tańszych niż na bazarach - większość o 1/3 ceny droższa niż na bazarze + koszty wjazdu na teren - żenada...

Zależy mi w tej chwili na ilości jakiś 50Kg truskawek w rozsądnych cenach.
Sam pytasz, sam sobie odpowiadasz. Wal na bazar - tam RYNEK (czyli elementarna ekonomia) działa dość sprawnie. Przy 50 kg wynegocjujesz dobrą cenę. Śpiesz się, bo sezon się zaczyna chylić ku końcowi i ceny polecą w górę.
Z doświadczenia - najtaniej i najlepiej w okolicach punktów skupu dostaw niekontraktowych zakładów przetwórczych i temu podobnych. Ale gdzie takie punkty w okolicach Warszawy znaleźć to nie wiem - a z wiedzy takiej chętnie skorzystam ;-)