26-08-2011, 22:34
Witam.
Po raz kolejny potrzebuję Waszej pomocy.
Wino robiłem już nie raz także z DR jednak tym razem sprawa wygląda troche inaczej.
Mam do dyspozycji balon 25L i chce calego zapełnic winem z DR.
Problem w tym że nie mam fermentatora i nie zdąże już kupić.
Czy dało by radę żeby zrobić w ten sposób żeby cała DR wrzucić do tego balona i fermentować a po wyrzuceniu owocow dolać resztę wody z cukrem w ratach tak żeby wyszło te założone ~25L?
Po raz kolejny potrzebuję Waszej pomocy.
Wino robiłem już nie raz także z DR jednak tym razem sprawa wygląda troche inaczej.
Mam do dyspozycji balon 25L i chce calego zapełnic winem z DR.
Problem w tym że nie mam fermentatora i nie zdąże już kupić.
Czy dało by radę żeby zrobić w ten sposób żeby cała DR wrzucić do tego balona i fermentować a po wyrzuceniu owocow dolać resztę wody z cukrem w ratach tak żeby wyszło te założone ~25L?