Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Zrobię Ci etykietę... jeśli chcesz ;D
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Nie chciałbym być źle zrozumiany - w sensie, że uważam się z jakiegoś super twórcę etykiet itp. ale chętnie zrobię etykietkę na zamówienie :) oczywiście za darmo :) bardzo mi się spodobało to zajęcie i czerpię z tego szaloną przyjemność (porównałbym to z konsumpcją trunków) więc bez problemu mogę poświecić wolny czas ( czekając na dojrzewające nalewki), dla tegoż rodzaju zajęcia :) Jasna sprawa, że projekcik zostanie wpierw wrzucony do ogólnej oceny i ew. uwag co do poprawek:)

Ps. Mam nadzieję że mój pomysł dobrowolnego i niepłatnego czynienia dobra dla innych np. nie mających pomysłu lub polotu do tego rodzaju zajęć, nie zostanie źle przyjęty na forum :P

Pozdrawiam, mundek:)
A pokaż jakieś już zrobione - to powinno zachęcić innych.
Mundek ja zgłaszam się na ochotnika.
Witam
A może zrobił byś etykiety do moich wermutów ?
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid239330

Wacek
moje etykiety są w wątku poniżej [mundass] ;p
to jak ktoś chętny to niech napisze mniej więcej jaka to ma być etykieta i zobaczymy co da się zrobić :)
Witam
Aleś się Chłopie "podłożył" :)
Podejrzewam, że teraz zamówień to Ci starczy na dwa lata.
Jeśli nie będzie to potraktowane jako narzucanie się, to ja też bym poprosił żebyś tu na forum przedstawił swoje etykiety wzorcowe. Coś, co już wykonałeś i można się będzie odnieść.
Witam,już się zgłaszam na ochotnika,ale też bym chciał się od Ciebie nauczyć :)
100 lat na to czekałem:)
Też jestem chętny jeśli tylko nadążysz z realizacją zleceń.
WOW :O to proszę w takim razie o PW z informacjami co ma sie znajdować na etykiecie i ewentualnie jakieś sugestie :)

a i zaznaczam, że do tworzenia etykiet będą używane np. brushe do Photoshopa ściągnięte z różnych stron wiec nie mogą one być przeznaczone na komercyjny użytek :P
Sam układ i czcionka nawet ok, tylko owoce będące tłem porzeczkowca to raczej nie są porzeczki, już bardziej by się etykieta nadawała do wina z głogu czy DR, a owoce na jagodziaku są odkształcone - na dole spłaszczone, na środku rozciągnięte. Bardziej podoba mi się jagodziak, tylko jakby owoce były jednakowej wielkości i naturalne w kształtach.
PS. Na jakim programie pracujesz? Na Photoshopie?
Zapewniam, że są to w 100% porzeczki :P a jagody faktycznie się rozciągnęły bo późno było jak robiłem ale już poprawione wrzuciłem... ;p mnie tam się podobają etykietki :) czekamy na opinie osoby, dla której były robione ;p

Okazuje się, że Biotit chce inne etykiety wiec te są do wzięcia - mogę coś zmienić i wysłać jak ktoś chce:)

A to etykiety dla Wacka :)

[attachment=15135] [attachment=15136]

Te jasne prostokąty pod Wermut i w środku można usunąć lub zrobić mniej widocznym ? I proszę poprawić pisownię - di Ollivero . Kolorystyka i ilość informacji OK .
Wacek
Jagodziak mi się podoba.
Możesz mi go przesłać mailem wg wzoru jaki Ci podałem?
Do tego:
1.Maliniak
2.Żurawiniak
3.Tarniniak
4.Aroniak
Tak się przyglądam - a na etykietach się nie znam i myślę że jednak pierwsza propozycja będzie lepsza .
Ponieważ robię wermuty na bazie wina z jabłek i gruszek więc ta z zielonożółtym tłem była by do gruszkowego a srebrna do jabłkowego .
Spróbuj jeszcze wkomponować zamiast napisu Torino , rzymską II i III , to by było na mieszanki wg. Cieślaka (są opisane w podręczniku wyrobu wina ) .
Mile będą widziane sugestie kolegów w tej sprawie bo przecież etykiety są dla Was , ja pobieram wino prosto z gąsiora .
Wacek
Sorry, Mundas, ale jak dla mnie, te etykiety są zupełnie nieczytelne. Dwie pierwsze kojarzą mi się, zapewne przez czcionkę, z ulotkami jakiejś organizacji faszyzującej. Pomieszanie czcionek, kolorów, a do tego brak podstawowych informacji (albo ich nie widać). Ale inicjatywa bardzo cenna - tylko pamiętaj, że czasem mniej znaczy więcej.:diabelek:

Pozdrawiam serdecznie

Hanka
Wacek: Ja nic nie pisałem ale też uważam, że jednak te pierwsze są lepsze :P coś pokombinuje w wolnym czasie i dam do wglądu :)

Biotit: Postaram się coś zrobić w tym temacie :) zobaczymy jak to wyjdzie :)

Hanka: Piszesz "mniej znaczy więcej" - przecie tu tego nie ma dużo ;p a poza tym każdy ma swój gust ;p ale dzięki za opinie :)

POZDRAWIAM !
Prezentują się nieźle !:spoko:

Wacek

ps. w związku z małym zainteresowaniem przenieśliśmy dyskusję na PW :P
W mojej opinii wygląda super na tle butelki, tylko jej kształt mógłby być jakiś ciekawszy, wtedy byłoby już naprawdę elegancko. Bardziej płaski i pociągły.
Również muszę powiedzieć, że na butelce prezentuje się całkiem ciekawie. Lepiej niż na płasko.
Jedyne co, to jak dla mnie cit za duża. Osobiście drukował bym je mniejsze.
A to pierwsza etykietka dla Kagulena :) Uległa ona zmianie - na lepsze jak sądzę :P obok jej koleżanki :)

[attachment=15252] //

[attachment=14649] [attachment=14650] [attachment=14651] [attachment=14652] [attachment=14653] [attachment=15267] [attachment=15268] [attachment=15269]
Te ostatnie są świetne bardzo mi się podobają :) choć ta pierwsza propozycja jest zdecydowanie lepsza
Całkiem przyjemna seria !:spoko:

Wacek
Prowadziliśmy omawianie szczegółów etykietek na mail-u, żeby nie zaśmiecać forum.Teraz ujawniły się dla szerszego grona kolegów. Myślę że świetne? Przynajmniej dla mnie ;)
mundass - Masz fach w rękach... :)
Stron: 1 2 3 4 5 6 7