29-10-2012, 09:27
Hello Panowie,
mam takie małe pytanie dotyczace wina z głogu...
Otoż wykorzystując przepis w proporcjach :
10l wody
3 kg cukru
1,5kg głogu
drożdze malga
fermentacja ruszyła z kopyta i tu pytanie ???
Na nizej dołaczonym zdjęciu po 2 dniach od zalania wyszła mi tak konzystencja - 2-3 razy dziennie staram sie mieszac balonem jednak martwi mnie ilość głogu w balonie - moze sie myle ale czy czasem nie jest go za duzo? to lekko żółte na górze to po chwil zeschnieta piana...
HELP!!!
mam takie małe pytanie dotyczace wina z głogu...
Otoż wykorzystując przepis w proporcjach :
10l wody
3 kg cukru
1,5kg głogu
drożdze malga
fermentacja ruszyła z kopyta i tu pytanie ???
Na nizej dołaczonym zdjęciu po 2 dniach od zalania wyszła mi tak konzystencja - 2-3 razy dziennie staram sie mieszac balonem jednak martwi mnie ilość głogu w balonie - moze sie myle ale czy czasem nie jest go za duzo? to lekko żółte na górze to po chwil zeschnieta piana...
HELP!!!
