08-11-2012, 15:14
Witam wszystkich,
Chciałbym się poradzić ponieważ nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Zrobiłem moje pierwsze wino z poleconego przepisu.
Wino z wiśni (25l) wino zrobiłem w lipcu i już dwukrotnie zlane.
Kolor, zapach , smak super , niestety za słodkie ktoś kto polecał sprawdzony przepis albo nie miał pojęcia albo się pomylił.
Poczytałem trochę i chcę zrobić restart wina, Zakupiłem drożdże Bayanus i winomierz cukru jest aktualnie 13blg. zawartości cukru wcześniej nie mierzyłem na butlę 25l dałem 7kg cukru.
Wyszło mi 19l wina. Jak prawidłowo wznowić fermentację?
Pozdrawiam wszystkich z niecierpliwością czekam na jakąkolwiek odpowiedz
Chciałbym się poradzić ponieważ nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Zrobiłem moje pierwsze wino z poleconego przepisu.
Wino z wiśni (25l) wino zrobiłem w lipcu i już dwukrotnie zlane.
Kolor, zapach , smak super , niestety za słodkie ktoś kto polecał sprawdzony przepis albo nie miał pojęcia albo się pomylił.
Poczytałem trochę i chcę zrobić restart wina, Zakupiłem drożdże Bayanus i winomierz cukru jest aktualnie 13blg. zawartości cukru wcześniej nie mierzyłem na butlę 25l dałem 7kg cukru.
Wyszło mi 19l wina. Jak prawidłowo wznowić fermentację?
Pozdrawiam wszystkich z niecierpliwością czekam na jakąkolwiek odpowiedz