Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Wino z Dry-Wine kits lub podobnych tzw koncentratów, gotowców.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Znalazłem przeglądając neta w poszukiwaniu butelek, a tu taki susz!!!
http://allegro.pl/domowe-wino-z-suszonyc...61846.html

Czy ktoś z Was takowe popełnił, proszę o opinie i czy warto ?

Ciekawi mnie, czy jest coś naturalnego w tym "cudzie", troszkę poczytałem i butelkowanie po ok 4 miesiącach ??? to dość optymistyczne założenie, generalnie wino błyskawica:D i ten klarowin jeszcze , robiłem kiedyś gotowca z brewkita i piwo nie było takie straszne , na pewno lepsze od sikaczy tzw kompanijnych.
Kolega SlaWasII robił kiedyś takie wino - link tutaj :)
Hm zachęcający materiał, pijalne po 3 tygodniach od zlania, proces cały w niecały miesiąc, trza pomyśleć na zimowe wieczory ;) dzięki Gentilis, poczekam jeszcze na innych opinie, bo jak niby dobre, to nie ma się co męczyć z kolcami:D i nie trzeba zbierać owocu , cosik tu mi nie gra, czemu wszyscy nie rzucili się na puszki :sloik:
Bo lubią się męczyć i ta "męka" daje satysfakcję? Według mnie o to w domowym robieniu chodzi by możliwie jak najwięcej zrobić samemu. Ja mam takie podejście.
To wydaje mi się powodem głównym nie rzucenia się na gotowce. Chociaż gotowy wyrób może być całkiem dobry.