30-01-2013, 07:24
W ubiegłym roku ukazała się ciekawa pozycja dotycząca tematyki win specjalnych.
Każdy rozdział tej książki, to przegląd prac naukowych dotyczących win specjalnych.
Jeden z tych rozdziałów omawia miody pitne.
Zawarte w nim są ogólne informacje o miodzie, oraz zagadnienia związane z produkcją miodów pitnych.
Jako ciekawostkę napiszę, że znajduje się tam m.in. wzmianka dotycząca pyłku,
która jak się okazuje ma znaczenie w procesie produkcji tego trunku.
Rozdział dotyczący miodów pitnych do pobrania tutaj.
Umieszczona w załączniku treść jest fragmentem książki
Ronald S. Jackson. 2012. Advances in Food and Nutrition Research Volume 63 Speciality Wines
Każdy rozdział tej książki, to przegląd prac naukowych dotyczących win specjalnych.
Jeden z tych rozdziałów omawia miody pitne.
Zawarte w nim są ogólne informacje o miodzie, oraz zagadnienia związane z produkcją miodów pitnych.
Jako ciekawostkę napiszę, że znajduje się tam m.in. wzmianka dotycząca pyłku,
która jak się okazuje ma znaczenie w procesie produkcji tego trunku.
Rozdział dotyczący miodów pitnych do pobrania tutaj.
Umieszczona w załączniku treść jest fragmentem książki
Ronald S. Jackson. 2012. Advances in Food and Nutrition Research Volume 63 Speciality Wines