Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Piękne drożdże... :)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Moge sie wpatrywać w tę fotke godzinami, jak małe dziecko przed ogromną choinką z tysiącami kolorowych bombek. :) :D

http://pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Yea...oteins.jpg

arek
Żelki ???
Coś jak "czechosłowackie " misie ???
:big:
Chyba się zakochałem :P
To kiedy będą ... nowe mutacje?

Skrzych

A jaki piekny avatar... :)

Krzysztof
Odrazu na tapetę :P
ten obrazek + napis (np. www.wino.org.pl/forum) i fajny wzór na koszulkę jest :spoko:
fajna fotka, a ja się zawsze zastanawiałem jak te małe diabełki wyglądają :)
To one nie mają.. ehm.. jąder?? :big:
Mają, mają, ale się im nie świecą.
Cytat:Wysłane przez winorobek
Witam,>..Ja też...
Tylko,czy to miłośc odwzajemniona? - te małe hobbyciątka?
one są...grzyby??
Pozdrawiam;):slinka::slinka:
edit: one są...grzybami,hmmmm! Swietne!
Ciekawe jakiego rodzaju są te drożdże? Suche...płynne...aktywne...czy jest międzi nimi jakaś różnica. Sądząc po fermentacji to jestem przekonany, że powinna byc nawet gołym okiem;). Aktywne to pod mikroskopem wyglądają jak kreatury...potęźne i bardzo rozjuszone z kolei te na fotce przedstawiają stare, dobre, poczciwe drożdze bez których nasze obliczone nastawy nie miałyby sensu.

Pozdrawiam
Cytat:Wysłane przez winorobek

Taaa... Okrutnicy! Jak się biedaki narobią to wszyscy byście je tylko pirowali albo, co gorsza, parte... patse.... pastre... tfu... nie przechodzi mi to słowo przez gardło.
Mordimer, przecież i tak wcześniej wyciągają kopyta z przejedzenia...
Ale żarłoki...jakby były chłopaki i dziewczyny- to bym dziewuchy tylko nastawiał..
Delikatniejsze wina by wychodziły,bardziej kolorowe...(??)
Pozdrawiam:jupi:
zanim by dziewuchy same coś zrobiły to byś nastaw wylał :D chłopaki są potrzebne... do powielania gatunku chociażby :big:
pzdr
fea
Cytat:Wysłane przez Qwet
To one nie mają.. ehm.. jąder?? :big:
Fea, nie widzisz,że to baby?
No, i wszyscy w nich się kochają....
A może ja jestem męski szowinista i chciałem sobie pomarzyć..
Pozdrawiam:polewam:
Zajrzłem przed chwilą uważnie do mojego ryżurawinowca (fajna nazwa?;) ) i co widzę (foto niżej). Widywałem już kręgi zbożowe(TV) i czarcie grzybowe (pieczarki, kurki) ale to i tutaj? Ki czort (czart?)?.
Moonjava myślisz że to one?
moje wyglądało jak gwiazdki Unii Europejskiej - nawet ilość się zgadzała ;)
Nie, no z tym to tylko do Archiwum X...

Wogole ten watek jest jakis zboczony... Dorosli ludzie a sie jakimis drozdzykami podniecaja...

Jakie one sa milutkie!!! :* :* <--- dla Was drozdzyki :D

Slawek
każdy ma swoje podniety
Cytat:Wysłane przez Mosee

Wogole ten watek jest jakis zboczony... Dorosli ludzie a sie jakimis drozdzykami podniecaja...

Slawek
To jest winiarskie forum, wolę się podniecać drożdzami,niż...(dośpiewaj sobie..).
No, a one kochane i tak tylko 2 tygodnie żyją (jedno pokolenie..),
Siedem pokolepszczółżyje, aby ósme przezimowało...
Pozdrawiam:wykrzyknik:
Gandalfie, ja sie tez do tego grona wliczam... :) mam nadzieje, ze ironia jakiej uzylem byla zaakcentowana w widoczny sposob :)

A co do podniecania sie innymi rzeczami... to mnie ostatnio kreci 121N i ED59... ;) A poza tym czerwona cegla i szachulcowe sciany ;D

Slawek
:jupi:Nic się nie stało.. a co to jest 121N i ED59?- podniecilem się..czerwoną cegłę mam w piwnicy (nie jest otynkowana - będę tynkował dopiero);
-szachy?. i..owszem, grałem, nawet b.dobrze..
No, miało być o drożdżach...
Pozdrawiam:diabelek:
Cytat:Wysłane przez Gandalf
a co to jest 121N i ED59?- podniecilem się..

ED59 jest duzy długi i czerwony...

A 121N jest malutki ale za to drapieżny...

:diabelek::diabelek:

Offtopic, ale ja takich malych drozdzakow to nie widze... Jedynie efekty ich pracy... Chyba zostane drożdzofilem... Tylko czy aby na to nie ma odpowiedniego paragrafu?

Slawek
Witam,
Paragraf jest na Rasizm - dzikich tubylców wycina się "w pień", do roboty tylko szlachetne rasy się pędzi,biedne drożdże...
ED59 - jak pomarańczowe - to marchewka..
121N - malutki odkurzacz..
Aleśmy sobie pogadali,:hahaha:..
Pozdrawiam,:lol:
Stron: 1 2