17-04-2013, 16:26
17-04-2013, 17:05
Ser z definicji to taka masa osuszona i uformowana w gomółkę surowcem może być mleko , mus owocowy , serwatka i inne .
W takiej szeroko rozumianej formule zacytowany przepis spełnia założenia. Robiłem kiedyś takie coś ale wg. mnie nazywać to serem to duże nadużycie.
W takiej szeroko rozumianej formule zacytowany przepis spełnia założenia. Robiłem kiedyś takie coś ale wg. mnie nazywać to serem to duże nadużycie.
17-04-2013, 18:19
A znasz może jakiś inny przepis na ser żółty?
18-04-2013, 09:11
Dzidek nie zna takich i pewnie ich nigdzie nie podał, jest tylko założycielem i moderatorem działu Sery.
Peruka czy nie lepiej poczytać ten dział, zamiast zadawać trochę proste pytanie?
http://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=110

Peruka czy nie lepiej poczytać ten dział, zamiast zadawać trochę proste pytanie?
http://wino.org.pl/forum/forumdisplay.php?fid=110
18-04-2013, 14:39
Tak. Dziękuję. Tylko właśnie nie za bardzo znam się na serach i chciałbym się trochę poznać. Szukam tylko takiego najbardziej podstawowego przepisu na ser żółty. Nie mam pojęcia czy twardy czy półtwardy czy jakie tam jeszcze są.
Ale pomimo tego przyznaję się też do winy i biję się w piersi że poszedłem na łatwiznę
Zabieram się do czytania wątków
Ale pomimo tego przyznaję się też do winy i biję się w piersi że poszedłem na łatwiznę

Zabieram się do czytania wątków
