Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Uwagi testerów - nowy silnik forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Mi się też ta skóra podoba :spoko:
Od razu lepiej jak zmieniłem, zaćmienia słonecznego zdecydowanie nie dostanę :D
Dziadek2 napisał(a):Całkiem przyjemnie i znajomo się zrobiło z tą nową kolorystyką
Tylko shoutbox wyświetla czarne litery na szarym tle
edit dla mnie już jest dobrze

Romek, te kolory Shoutbox'a chyba tak specjalnie, uspakajać chyba mają ;)

Przy zakładaniu nowego wątku pisze się czarno na białym.
Przy pisaniu nowej wiadomości PW też te niechciane kolory. Zmieńcie to proszę.

Zauważyłem, że w panelu Użytkownika na początku źle porządkuje "Twoje najnowsze wątki".
Trzeba kliknąć "Znajdź wszystkie moje wątki" żeby to robił dobrze.
Da się z tym żyć, ale mało to eleganckie.

Wyszukiwarka mułowata, nic się nie zmieniło. Są szanse na poprawę?

Jeszcze jedno, niech ktoś wytłumaczy co to "szkic". To takie nowe cuś w Panelu użytkownika/Inne/Zapisane szkice.
Myślałem że zostanie na zawsze w "zapisanych szkicach" ale po wykorzystaniu znika. Tak powinno być?

Testowo wysłałem wiadomość do forumowego kontaktu.

Może na dziś wystarczy uwag :)
To takie "robocze", podobnie jak wiadomości, tylko akurat to o co pytasz dotyczy roboczych postów i wątków. Możesz po prostu przygotować sobie post lub wątek i zanim go wyślesz zapisujesz w "szkicach" aby coś poprawić np...

Tak powinno być, jeśli już wykorzystasz to przestaje być szkicem a staje się wpisem...
Subskrybowane wątki za starego forum się nie przeniosły
Na skórkach SWiMP Dafault, Default oraz Dream On kolor czcionki jest taki sam jak tła (biały). Myślę, że został ustawiony jakoś globalnie. Dotyczy to opcji "Nowa odpowiedź", przy szybkiej odpowiedzi jest w porządku. Przy podglądzie wiadomości widać napisanego posta, tzn kolor czcionki czarny, białe tło. Po zapisaniu w szkicach i próbie edycji, wracamy do punktu wyjścia - biała czcionka i białe tło.
@Darus_m, dzięki za zgłoszenie tego błędu.
Czy nie było by lepiej, gdyby na stronie głównej forum po prawej stronie (kolumna "Ostatni post") informacja o dacie i autorze ostatniego postu mieściły się w jednym wierszu (np. "08-02-2015, 12:48 przez Castleman")? Bo teraz wszystko jest strasznie rozwleczone.
Widzę, że korespondencja z forum testowego dotarła do części użytkowników obecnego forum przez mail.
Próbowałem dodawać zdjęcia.
Dziwnie tak jakoś nie można teraz pisać tekstu pomiędzy zdjęciami.
Nie podoba mi się to.
Można to jakoś zmienić?
Tekst i zdjęcia muszą być oddzielnie?

Chodzi mi o to, np: http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid295013
a tu bebechy:

Dla poniektórych to dzień któryś tam, dla nas Castleman'ów piątek to był zlotowy Wysowowy
(Hania, popraw w razie czego ;) )

DZIEŃ 1

[attachment=19325] [attachment=19316] [attachment=19317] [attachment=19318] [attachment=19319] [attachment=19320] [attachment=19321] [attachment=19322] [attachment=19323] [attachment=19324]

Ognisko, na polance Bożenki i Jasia,
nawiasem to chyba dobra nazwa dla tej polanki :)
Witas,

przy obecnej kolorystyce nie widać nietrwale usuniętych wątków - trzeba to zmienić bo moderacja będzie ciężka.

Dodatkowo wklejając cytat widziałem w nim krzaczki - dopiero po odpowiedzi cytat prawidłowo się wyświetla.

Edit :
Zgłaszanie punktów reputacji do moderacji. Trzeba zmienić powody zgłoszenia bo są takie same jak dawanie punktów przez innego użytkownika. Dodatkowo moderator nie widzi dokładnie który punkt ma być anulowany.
Dobrze by było także aby konieczne było podanie komentarza.
(26-03-2015, 22:33)Castleman napisał(a): [ -> ]Próbowałem dodawać zdjęcia.
Dziwnie tak jakoś nie można teraz pisać tekstu pomiędzy zdjęciami.
Nie podoba mi się to.
Można to jakoś zmienić?
Tekst i zdjęcia muszą być oddzielnie?
Żeby dodać załączone zdjęcia do treści posta to trzeba zrobić tak:
  1. piszesz sobie post
  2. dodajesz załączniki do posta (na dole strony będziesz miał listę dodanych załączników)
  3. ustawiasz kursor w tym miejscu w poście, gdzie chcesz "wkleić" zdjęcie (zdjęcie musi byc uprzednio na liście dodanych załączników)
  4. na liście załączników, przy zdjęciu, które chcesz wkleić w treść posta, klikasz w przycisk "Wstaw do posta"; w poście generuje Ci taki bebech [attachment=21144]
  5. piszesz dalej posta i wklejasz sobie kolejne zdjęcie
  6. jak chcesz usunąć zdjęcie z treści posta to musisz usunąć odpowiednie bebechy typu [attachment=...] ale pamiętaj, że zdjęcie nadal jest wtedy załączone do posta (ale nie jest w treści posta)
    [/list=1]
    Jak wyślesz posta to będziesz miał już zdjęcia wklejone w treść posta. Tak to się robi na tym silniku.
    Teraz jest jeszce dodatkowa magia. Generalnie załączniki są wyświetlane na dole postu w ramce, ale jeżeli jakiś załącznik jest "wklejony do posta" to już nie powjawia się w ramce. No tak to jest rozwiązane.
Fajnie by było zrobić taki MiniPoradnik na nowym forum aby każdy mógł się dowiedzieć co i jak zrobić i jak się poruszać po forum
tasmolJa podczas pisania czasem mam czarne litery a dopiero po opublikowaniu zamieniają się na białe

Ja wiem w czym problem.
Przy tworzeniu cytatu tekst jest biały na białym tle i nie widać tekstu. No i dalej się to przenosi.
:P Poprawcie to proszę.

http://185.53.130.24/myBB2/showthread.ph...#pid335037
Nie wiem czemu link nie działa?

Jeszcze jedno mi się nie podoba.
Na starym forum można było wstawiać linki do poszczególnych wypowiedzi, np wypowiedź Taśmola:
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?...#pid277874

Na nowym forum można tak robić?
WIEM :), trzeba wstawić link z #sza:
http://185.53.130.24/myBB2/showthread.ph...#pid335010
ale to działa na nowym forum, stare do nowego nie linkuje?

Co się stało z możliwościami edycji postów?
Nie wiem, może po 20 min. nie moge już edytować?
Głupie to, kto to wymyślił?
Zmieńcie, to kompletna bzdura.
Będzie śmietnik w postach na forum,
a jak ktoś popełni błąd w tekście i będzie chciał poprawić, to co będzie musiał pisać do Admina?
Miejmy trochę zaufania do siebie na forum dzieci raczej nie ma.
(25-03-2015, 22:47)darus_m napisał(a): [ -> ]Na skórkach SWiMP Dafault, Default oraz Dream On kolor czcionki jest taki sam jak tła (biały). Myślę, że został ustawiony jakoś globalnie. Dotyczy to opcji "Nowa odpowiedź", przy szybkiej odpowiedzi jest w porządku. Przy podglądzie wiadomości widać napisanego posta, tzn kolor czcionki czarny, białe tło. Po zapisaniu w szkicach i próbie edycji, wracamy do punktu wyjścia - biała czcionka i białe tło.
Powinno byc poprawione. Skórki Dream On nie poprawiłem bo ona nie jest w tej chwili naszą docelową skórką.

(27-03-2015, 08:23)tasmol napisał(a): [ -> ]Witas,

przy obecnej kolorystyce nie widać nietrwale usuniętych wątków - trzeba to zmienić bo moderacja będzie ciężka.
Też powinno byc poprawione. Na razie zostawiłem ten kolor fioletowy ale docelowo trzeba będzie wymyślić coś bardziej pasującego do Dark&Orange.
Widzę, że przychodzą już maile o PW :brawo:
tasmol napisał(a):Ban zdjęty ale dopiero za 24 godziny - takie ustawieni :placze:
Chyba jakiś punkcik z minusikiem załapiesz;)
Dodatkowo wklejając cytat widziałem w nim krzaczki - dopiero po odpowiedzi cytat prawidłowo się wyświetla.
Porawiłem wyświetlanie cytatów podczas pisania odpowiedzi. Niestety - na cjwile obecną może się okazać, że będziecie musieli wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (tzw. cache); wtedy powinniście widzieć cytaty poprawnie, czyli białe litery na szarym tle.
(30-03-2015, 10:49)witas napisał(a): [ -> ]
Porawiłem wyświetlanie cytatów podczas pisania odpowiedzi. Niestety - na cjwile obecną może się okazać, że będziecie musieli wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki (tzw. cache); wtedy powinniście widzieć cytaty poprawnie, czyli białe litery na szarym tle.

Działa :brawo:
Jak się wchodzi w historię Shoutbox-a to co drugi post jest nieczytelny - biała czcionka na białym tle
(29-03-2015, 21:34)Dziadek2 napisał(a): [ -> ]
tasmol napisał(a):Ban zdjęty ale dopiero za 24 godziny - takie ustawieni :placze:

Zobacz po 22:30 czy działa
Fajne to ankietę zrobiłem :lol:
Pytanko, można edytować utworzoną ankietę?
(27-03-2015, 22:58)Castleman napisał(a): [ -> ]Co się stało z możliwościami edycji postów?
Głupie to, kto to wymyślił?
Zmieńcie, to kompletna bzdura.
Będzie śmietnik w postach na forum,
a jak ktoś popełni błąd w tekście i będzie chciał poprawić, to co będzie musiał pisać do Admina?
Miejmy trochę zaufania do siebie na forum dzieci raczej nie ma.

Nawet echa nie słychać i brak odpowiedzi.
A może przydałoby się jakąś ankietę w tym temacie zrobić.
Tak byłoby sprawiedliwie.

Przepraszam, że piszę jedno pod drugim, ale trochę mnie emocje poniosły. Może też dlatego, że tylu na bociana głosuje :P
(30-03-2015, 18:46)tasmol napisał(a): [ -> ]Jak się wchodzi w historię Shoutbox-a to co drugi post jest nieczytelny - biała czcionka na białym tle
Poprawione.

(30-03-2015, 21:23)Castleman napisał(a): [ -> ]
(27-03-2015, 22:58)Castleman napisał(a): [ -> ]Co się stało z możliwościami edycji postów?

Nawet echa nie słychać i brak odpowiedzi.
Też znalazłem jakieś swoje posty, których nie mogę edytować.

Castleman, może to jest tak, że jak już ktoś udzielił odpowiedzi na Twojego posta to wtedy nie możesz tego posta edytować? Chociaż raczej nie - przed chwilą zrobiłem test i nadal mogłem edytować swojego posta po tym jak ktoś inny udzielił mi na niego odpowiedzi. Musi byc zatem jakieś ograniczenie czasow. Taśmol - wiesz coś na ten temat?

EDIT: rzeczywiście, możliwość edycji znika po 20 minut od napisania postu.
EDIT2: już wiem, gdzie to się ustawia (Panel Administratora -> Użytkownicy i grupy -> Grupy -> Registered -> Działy i posty -> Ograniczenie czasu na edycję). Było ustawione na 20 minut. Zniosłem to ograniczenie. Castleman - powinieneś móc edytować swoje posty.
OK, bardzo dziękuję.
Rozumiem, że można do tych 20 min ograniczyć konkretnemu, niegrzecznemu użytkownikowi. Moim zdaniem takie podejście byłoby właściwe.
Ja ustawiłem na 20 min - tak testowo.
(30-03-2015, 18:59)tasmol napisał(a): [ -> ]
(29-03-2015, 21:34)Dziadek2 napisał(a): [ -> ]

Zobacz po 22:30 czy działa
Nadal mam bana

post do wygaszenia
Stron: 1 2 3 4 5 6