25-09-2013, 08:59
Witam.
Czy próbował ktoś może dosłodzić w małym zastępstwie cukru wino syropem klonowym ?
Zawartość cukru w 100ml wynosi 89g,osobiście uwielbiam smak tegoż syropu więc zastanawia mnie czy mógłby on dużo wnieść do wina.
Czy stosował ktoś może syrop z buraków cukrowych,tego nigdy nie miałem okazji spróbować ale teoretycznie powinno się nadawać ale czy będzie się to jakoś różnić od zwykłego cukru?
Czy próbował ktoś może dosłodzić w małym zastępstwie cukru wino syropem klonowym ?
Zawartość cukru w 100ml wynosi 89g,osobiście uwielbiam smak tegoż syropu więc zastanawia mnie czy mógłby on dużo wnieść do wina.
Czy stosował ktoś może syrop z buraków cukrowych,tego nigdy nie miałem okazji spróbować ale teoretycznie powinno się nadawać ale czy będzie się to jakoś różnić od zwykłego cukru?