29-10-2013, 12:21
Witam.
Studiując forum piwowarskie, zauważyłem że do fermentacji bardzo mocnych piw używane są drożdże WLP099. W ich opisie jest, że mogą dociągnąć do 25% alkoholu!
Link do wiki:
http://www.wiki.piwo.org/Dro%C5%BCd%C5%B...ravity_Ale
Na stronie producenta taka sama informacja:
http://www.whitelabs.com/yeast/wlp099-su...-ale-yeast
Jak myślicie, nadawałyby się do fermentacji ciężkich miodów lub do restartów?
Studiując forum piwowarskie, zauważyłem że do fermentacji bardzo mocnych piw używane są drożdże WLP099. W ich opisie jest, że mogą dociągnąć do 25% alkoholu!
Link do wiki:
http://www.wiki.piwo.org/Dro%C5%BCd%C5%B...ravity_Ale
Na stronie producenta taka sama informacja:
http://www.whitelabs.com/yeast/wlp099-su...-ale-yeast
Jak myślicie, nadawałyby się do fermentacji ciężkich miodów lub do restartów?