Gdzie i po ile można kupić świeczki z prawdziwego wosku pszczelego? Może ktoś z forum ma?.
Najzwyklejsze świeczki, a najchętniej tealighty.
Kupiłem przez neta, ale jedne były od pszczół stearylnych*, a inny solidny dostawca już nie ma.
*)-od stearyny
Ja sobie Sam robie type ze wosk teraz drogi a do czego potrzeb
ujesz?
Do zapalenia wieczorkiem w pokoju.
Czyli nie musi to byc super elegancka swieca tylko zwykla swieczka badz ksztaltem przypominajaca wklad do znicza? Bo jesli tak to gdyby mi sie udalo jeszcze wykminic wosku mogl bym ci podeslac.albo zabral bus sobie jak wpadniesz wreszcie po ta mirabelke

Musiałbym pogadać z Robert_A. On kiedyś robił i nawet jedną dostałem.
Można zrobić samemu, jeżeli ma się dostęp do węzy.
Zwija się rulonik na bawełnianym knocie. Na ciepło, żeby płytka zmiękła.
Ja topie weze I zalewam w formie, obecnie odkrylem iz dobrze przefiltrowana super sprawdza sie jako lak
Gdzie można coś takiego nabyć drogą kupna ?
Takiej akurat nigdzie bo ja jestem wykonawcą modelu,formy i odlewu.
Wzorowałem się na zdjęciu świecy ,które kilka lat temu znalazłem w necie na jakiejś stronie angielskojęzycznej.
Tak się wtedy zapaliłem,że już lub dopiero po roku, miałem to co widać na zdjęciu.
Pozdrawiam Maciej
PW
Może chciałbyś odsprzedać, bądź wymienić się na jakieś trunki z mej piwniczki? Info na PW.
Często widzę i sam kupuję pszczelarzy sprzedających miód na rynkach i targach. Mają miód i czasami świece. Trzeba trafić bo nie zawsze są. Tak to wygląda w Szczecinie więc może i u siebie coś znajdziesz.
(02-11-2013, 20:45)Matheo_39 napisał(a): [ -> ]Witaj tata1959
Jeśli coś takiego
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f774...efd47.html Ci pasuje to z przyjemnością wyślę w ramach rewanżu za trunki i inne dobra, którymi kiedyś mnie obdarowałeś.
Pozdrawiam Maciej
Macieju - o żadnym rewanżu mowy nie może być (chyba, że w drugą stronę), ale skwapliwie skorzystam z propozycji.
Mi chodzi o jakiekolwiek, byle świeczki z wosku, a jak się trafią takie cuda jak prezentujesz to pewnie i szkoda będzie palić

PW już do Ciebie napisałem i coś tam szykuję "w ramach dobrej współpracy".
Mam wosk i na święta robimy świeczki 100 % naturalny bez dodatków parafiny.
(02-11-2013, 15:39)psik31 napisał(a): [ -> ].......jak wpadniesz wreszcie po ta mirabelke
Szkoda, że skleroza zadziałała jak jechałem do Wysowej. Mógłbym wstąpić.
Już piszę PW bo na mirabelce mi zależy w dalszym ciagu.