23-11-2013, 21:51
Witam,
Zamierzam przeprowadzić eksperyment wraz z fotorelacją:
1. Sok jabłkowy + nektar porzeczkowy:
0,9L sok jabłkowy fortuna 100% zawartość 90g cukru
0,1L nektar porzeczkowy auchan zawartość 10g cukru
Po tygodniu przelałem ponieważ była ogromna liczba martwych drożdży.
Dodałem 203 ml wody a w niej rozpuszczone 133 g cukru.
Dodane:
+ szczypta zioła prowansalskiego
+ 3 kulki ziela angielskiego
+ odrobina korzenia imbiru
+ szczypta tymianku
+ sok z dwóch pomarańczy
2. Nektar porzeczkowy:
1L nektaru porzeczkowy auchan a w nim 108 g cukru
Sytuacja podobna przelałem ponieważ była spora ilość martwych drożdży.
Dodałem 203 ml wody a niej rozpuszczone 133 g cukru.
3. Multiwitamina:
1L Multiwitamina fortuna sok 100% a w nim 89 g cukru
Sytuacja podobna przelałem ponieważ była spora ilość martwych drożdży.
Dodane:
1L multiwitamina fortuna sok 100% a w nim 89g cukru
1L pomarańcza fortuna sok 100% a w nim 95 g cukru
1,8 L sok jabłkowy 100% sokpol a w nim 183 g cukru + rozpuściłem w nim 600 g cukru.
Drożdże biowin do białego i czerwonego wina ( zabijcie ale bodaj portwein) + pożywka biowin - wszystko rozdzielone na każdy balon.
Zamierzam dzielić się systematycznie informacjami na temat tego eksperymentu.
[attachment=18311] [attachment=18312] [attachment=18313] [attachment=18314]
Zamierzam przeprowadzić eksperyment wraz z fotorelacją:
1. Sok jabłkowy + nektar porzeczkowy:
0,9L sok jabłkowy fortuna 100% zawartość 90g cukru
0,1L nektar porzeczkowy auchan zawartość 10g cukru
Po tygodniu przelałem ponieważ była ogromna liczba martwych drożdży.
Dodałem 203 ml wody a w niej rozpuszczone 133 g cukru.
Dodane:
+ szczypta zioła prowansalskiego
+ 3 kulki ziela angielskiego
+ odrobina korzenia imbiru
+ szczypta tymianku
+ sok z dwóch pomarańczy
2. Nektar porzeczkowy:
1L nektaru porzeczkowy auchan a w nim 108 g cukru
Sytuacja podobna przelałem ponieważ była spora ilość martwych drożdży.
Dodałem 203 ml wody a niej rozpuszczone 133 g cukru.
3. Multiwitamina:
1L Multiwitamina fortuna sok 100% a w nim 89 g cukru
Sytuacja podobna przelałem ponieważ była spora ilość martwych drożdży.
Dodane:
1L multiwitamina fortuna sok 100% a w nim 89g cukru
1L pomarańcza fortuna sok 100% a w nim 95 g cukru
1,8 L sok jabłkowy 100% sokpol a w nim 183 g cukru + rozpuściłem w nim 600 g cukru.
Drożdże biowin do białego i czerwonego wina ( zabijcie ale bodaj portwein) + pożywka biowin - wszystko rozdzielone na każdy balon.
Zamierzam dzielić się systematycznie informacjami na temat tego eksperymentu.
[attachment=18311] [attachment=18312] [attachment=18313] [attachment=18314]