11-02-2014, 15:04
Witam,
Mam trochę wątpliwości więc postanowiłem dopytać w tym dziale. Oryginalny temat znajduje się pod tym linkiem:
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=15396
Do wina użyłem następujących proporcji:
Woda bananowa z 9 kg bananów - 10 L
Sok pomarańczowy - 8,3 kg (z 20kg pomarańczy)
Woda - 35L
Cukier - 8,5 kg
Rodzynki - 1,1 kg
Pożywka - 20g
Drożdże Vinjast Tokajer - 20g
Woda bananowa z sokiem bananowym w objętości ~18,3 L miała 6 Blg. W związku z czym na ~12% winko dodałem odpowiednią ilość cukru?
Mam trochę wątpliwości więc postanowiłem dopytać w tym dziale. Oryginalny temat znajduje się pod tym linkiem:
http://wino.org.pl/forum/showthread.php?tid=15396
Do wina użyłem następujących proporcji:
Woda bananowa z 9 kg bananów - 10 L
Sok pomarańczowy - 8,3 kg (z 20kg pomarańczy)
Woda - 35L
Cukier - 8,5 kg
Rodzynki - 1,1 kg
Pożywka - 20g
Drożdże Vinjast Tokajer - 20g
Woda bananowa z sokiem bananowym w objętości ~18,3 L miała 6 Blg. W związku z czym na ~12% winko dodałem odpowiednią ilość cukru?