25-03-2014, 12:54
Uszanowanko,
Wpisałem frazę w google i nic nie znalazłem.
Ale pytanie jest (chyba) proste.
Otóż postanowiłem zastąpić w winie 20l jeden kilogram cukru poprzez 1 kg miodu. I w sumie nie wiem, czego się spodziewać. Pierwsze zlewanie za 3 miesiące. Drożdże Sherry by Biowin. Naturalnie nie chodzi mi o uzyskanie miodu pitnego, któren zacny, a jedynie wzbogacenie smaku zimowego ryżoidu.
Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny, aczkolwiek w balonie nie zostało już zbyt dużo miejsca, więc jeśli nie przeleję do 54l, to wiele już z tym nie mogę zrobię.
Zdrówko!
Wpisałem frazę w google i nic nie znalazłem.
Ale pytanie jest (chyba) proste.
Otóż postanowiłem zastąpić w winie 20l jeden kilogram cukru poprzez 1 kg miodu. I w sumie nie wiem, czego się spodziewać. Pierwsze zlewanie za 3 miesiące. Drożdże Sherry by Biowin. Naturalnie nie chodzi mi o uzyskanie miodu pitnego, któren zacny, a jedynie wzbogacenie smaku zimowego ryżoidu.
Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny, aczkolwiek w balonie nie zostało już zbyt dużo miejsca, więc jeśli nie przeleję do 54l, to wiele już z tym nie mogę zrobię.
Zdrówko!