Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Miód a cukier – przelicznik
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Uszanowanko,
Wpisałem frazę w google i nic nie znalazłem.
Ale pytanie jest (chyba) proste.
Otóż postanowiłem zastąpić w winie 20l jeden kilogram cukru poprzez 1 kg miodu. I w sumie nie wiem, czego się spodziewać. Pierwsze zlewanie za 3 miesiące. Drożdże Sherry by Biowin. Naturalnie nie chodzi mi o uzyskanie miodu pitnego, któren zacny, a jedynie wzbogacenie smaku zimowego ryżoidu.
Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny, aczkolwiek w balonie nie zostało już zbyt dużo miejsca, więc jeśli nie przeleję do 54l, to wiele już z tym nie mogę zrobię.
Zdrówko!
@Meseems - Tutaj masz odpowiedź.
Ja w praktyce przyjmuje wartości zgodnie z tym co napisał Boullii.
Następnym razem spróbuj korzystać również z forumowej "szukajki".
Temat uważam za wyczerpany, zamykam.