Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Największa kolekcja win
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Jak w temacie, podaję znaleziony link:
największa kolekcja win
Chciałbym takie stare winko wypić, ale piłem już 20 letnie winko ponoć było ze śliwek. Super gęste winko.:lol:
Co nam z galerii, jak tych win nie da się skosztować? Lepszy szamorodni w garści niż eszencia na dachu.
Teraz wiadomo po co Władymirowi Krym.
Pić się chce chłopakowi ;)

Ps; "...Bo tam na wschodzie od wioski Bachłaje
Już ów tatarski „Czarny-Szlak” nastaje
I wieją wschodnie wiatry ukraińskie,
I w trawnych stepach buja sobie oko,
I pierś oddycha wolno i szeroko:
Hej! gdzie Rzym? gdzie Krym? gdzie Karczmy Babińskie?.."

Ja myślę, że te starsze niż 100 lat są już niedobre, a te najstarsze w ogóle niepijalne. I zaraz pewnie zostanę zjedzony przez fanów leżakowania. :nie_powiem:
Fotki z Massandry są w forumowym kalendarzu 2014. Były chyba i we wcześniejszych. W Massandrze z całą pewnością był Emto, a ja ze cztery razy.
Stare, archiwalne wina z Massandry są, jak najbardziej, w pełni pijalne. To wina wzmacniane - przede wszystkim Sherry i Portwajn. A tego typu wina są wieczne - to stąd bierze się stereotyp, mówiący że im wino starsze, tym lepsze. W przypadku Sherry, Porto, Madery, czy Marsali to często prawda.
Najstarsze wino z Massandry piłem w Odesie - było to Sherry z 1937 roku. Nie rewelacyjne, ale to raczej wina wina, nie jego wieku.