14-04-2014, 15:55
Witam serdecznie,
4.5 tygodnia temu nastawiłem trójniak Kapucyński:
- startowe Blg około 36
- na Zamojskich do miodu,
- pożywka i DAP w dwóch dawkach
Pierwszy raz robiłem na Zamojskich (matka 3-4dniowa) - od początku fermentacja nie była bardzo intensywna. Teraz po 4.5 tygodnia Blg 23 (spadek o około 13) -czy mam już się martwić i szykować do restartu? Obecnie bulgocze z 6-8 razy na godzinę, temperatura poniżej 20 stopni C.
Jeżeli restart - mogę (wg. przepisów na forum) zrobić to na g995?
4.5 tygodnia temu nastawiłem trójniak Kapucyński:
- startowe Blg około 36
- na Zamojskich do miodu,
- pożywka i DAP w dwóch dawkach
Pierwszy raz robiłem na Zamojskich (matka 3-4dniowa) - od początku fermentacja nie była bardzo intensywna. Teraz po 4.5 tygodnia Blg 23 (spadek o około 13) -czy mam już się martwić i szykować do restartu? Obecnie bulgocze z 6-8 razy na godzinę, temperatura poniżej 20 stopni C.
Jeżeli restart - mogę (wg. przepisów na forum) zrobić to na g995?