Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Cicha fermentacja - na ile powietrze szkodzi?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
A nie można by tak miodem a nie cukrem.
(15-06-2014, 21:18)Boullii napisał(a): [ -> ]A nie można by tak miodem a nie cukrem.
Jeśli się nie zużyło całego przy nastawianiu, to pewnie, że nawet lepiej. Ja niestety zużyłem, a że potrzebowałem tylko 100 ml do niezbyt wyszukanego, niesyconego trójniaka, to sobie poradziłem przy pomocy tego, co miałem pod ręką. I tak pewnie sam go wypiję, bo w rodzinie albo abstynenci, albo tacy, którym do pełni szczęścia wystarcza Tyskie, a nad miodem mogliby kręcić nosem. :glupek:
W jakim balonie zaczynales nastaw, że po trzecim obciągu masz pod korek w 15 L baniaku ?
Stron: 1 2