23-07-2014, 08:33
Poniżej zamieszczam link do rozdziału VII
pracy "Pszczolnictwo polskie..." A. Mieczyńskiego dotyczącej miodów pitnych
Rozdział VII zawiera m.in.
I. - Robienie miodu pitnego (Maliniak, Wiśniak, Dereniak).
Sposób podany przez Tadeusza Sulżyńskiego.
II. - Ważenie miodu podług sposobu Ks. Dzierżona.
III.- O miodowem winie według sposobu Ks. Dzierżona
IV. - Miód Kowieński przez Józefa Strumiłłę
V. - Sycenie miodu podług metody Juljana Lubienieckiego
Do pobrania - tutaj.
pracy "Pszczolnictwo polskie..." A. Mieczyńskiego dotyczącej miodów pitnych
Rozdział VII zawiera m.in.
I. - Robienie miodu pitnego (Maliniak, Wiśniak, Dereniak).
Sposób podany przez Tadeusza Sulżyńskiego.
II. - Ważenie miodu podług sposobu Ks. Dzierżona.
III.- O miodowem winie według sposobu Ks. Dzierżona
IV. - Miód Kowieński przez Józefa Strumiłłę
V. - Sycenie miodu podług metody Juljana Lubienieckiego
Do pobrania - tutaj.