15-08-2014, 15:04
Witam serdecznie forumowiczów, zwracam się do was z wielką prośba. A mianowicie robię wino z czarnej porzeczki pierwszy raz, mam na swoim koncie kilka innych ale ten owoc to mój debiut i tu pojawia się moje pytanie....
...wiec tak : Gąsior mam 35 litrowy
dałem:
15 kg - porzeczki czarnej
4 kg - cukru i jakieś 15 litrów wody (nic więcej, nieładem drożdży ani żadnej pożywki), i po 9 dniach wino się zatrzymało i prawie w ogóle nie pracuje, wczoraj dodałem jeszcze 2 KG cukru i bez zmian.
Pomoże mi ktoś w takiej sytuacji ??? Bardzo mi zależy na tym winie ponieważ uwielbiam czarną porzeczkę i wierze w to ze wino jest pyszne !!!!
Pozdrawiam Marek
...wiec tak : Gąsior mam 35 litrowy
dałem:
15 kg - porzeczki czarnej
4 kg - cukru i jakieś 15 litrów wody (nic więcej, nieładem drożdży ani żadnej pożywki), i po 9 dniach wino się zatrzymało i prawie w ogóle nie pracuje, wczoraj dodałem jeszcze 2 KG cukru i bez zmian.
Pomoże mi ktoś w takiej sytuacji ??? Bardzo mi zależy na tym winie ponieważ uwielbiam czarną porzeczkę i wierze w to ze wino jest pyszne !!!!
Pozdrawiam Marek