Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: DRAJLA - Orzechówki, morwowa, śliwkowa, chmielinka i wiele innych .....
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47
To nie ta sama, co recenzowałem nie tak dawno?
Nie, to jest inna- więcej różnych przypraw. . Będziesz mógł porównać sobie z tamtą, która lepsza.
To jak można prosić, to chętnie i wtedy porównanie właśnie przeprowadzę. Do Ciebie też niespodziewanka leci.
Już Ciebie dopisałem.

Niespodziewanka miła rzecz. Jak doleci dam znać.

Jeśli moje recenzje Ci odpowiadają, to chętnie zmierzę się z kolejną...

Co do liczi, to myślałeś nad przepuszczeniem przez filtr do kawy?
Proszę o doPISZanie do listy.
No i też maluch leci, a jako, że jestem z natury złośliwy, z zakresu, który generalnie Ci nie odpowiada :diabelek: .
(19-03-2011, 00:45)Angelos napisał(a): [ -> ]Jeśli moje recenzje Ci odpowiadają, to chętnie zmierzę się z kolejną...

No jasne, że odpowiadają. Spróbuj tylko napisać jakąś złą to..........(groźby karalne) hahahhaha.

(19-03-2011, 00:45)Angelos napisał(a): [ -> ]Co do liczi, to myślałeś nad przepuszczeniem przez filtr do kawy?

Ta była 2 razy puszczana przez płatki kosmetyczne. I tylko taki efekt. Ale spróbuj jak jeszcze masz kapkę i daj znać o efekcie.
Pozostało mi tylko wymrażanie ale jak będzie potrzeba to zrobię to pod koniec roku..
Jesteś dopisany.

(19-03-2011, 09:23)drajla napisał(a): [ -> ]Ta była 2 razy puszczana przez płatki kosmetyczne. I tylko taki efekt. Ale spróbuj jak jeszcze masz kapkę i daj znać o efekcie.
Pozostało mi tylko wymrażanie ale jak będzie potrzeba to zrobię to pod koniec roku.
Spróbowałem z filtrem do kawy i poskutkowało. Nie wklejam zdjęcia bo nie widać na nim za dużej różnicy, ale w rzeczywistości jest kryształek :)
Mówisz kryształek? No to użyjemy, zobaczymy. A jakiego filtra użyłeś?
Moje są niemieckie Filteretta. Filtrowałem tylko raz i wyszła bardzo klarowna.
Paweł
dziękuję do dopisania mnie do listy, jadąc na Święta na Mazury, chyba Cię odwiedzę z wędzonkami w podzięce.:tuptup:
Jasne, zapraszam serdecznie.

Dodam tylko, że nikt z testujących w moim wątku nie musi się rewanżować.

Czyżby nie zebrało się siedmiu chętnych do skosztowania specjałów Drajli??? Oj ludzie, ludzie, nie wiecie co tracicie...
Widzę, że są jeszcze wolne miejsca więc poproszę uprzejmie o dopisanie do listy.
Już dopisałem.

Jest jeszcze ostatni testerek. Kogo dopisać??

Ja poproszę !
Podaj proszę dane do wysyłki i jutro leci z pozostałymi.
Naleweczka z głogu właśnie dotarła do domu.Ja niestety zmykam do pracy.Ale postaram się jak najszybciej opisać wrażenia.
Pozdrawiam
P.
Tylko pamiętaj przy testowaniu, że to niemowlę!
I oto będzie porównanie:

nalewka z głogu 1

nalewka z głogu 2

kolor: starsza głogówka ma barwę ciemnego oranżu z refleksami czerwieni, młodsza jest bardziej oranżowa, mniej czerwona, obie gęste i klarowne

aromat: starsza pachnie dostojnie, coś kędy śliwka, młodsza-pierwsza nuta cynamon, jakiś lekki hanyż, w sumie 3 nuty ziołowo-korzenne, potem ta śliwka

smak: starsza jest słodziutka, leciutka, przyjemnie suszona od tej śliwki, młodsza jest cięższa, pikantniejsza-cynamon daje o sobie znać, możeć to i być imbir. Młodsza jest troszkę za gęsta do szerszej degustacji

Smakowo wygrywa starsza, ale kolorystycznie i aromatycznie młodsza. Summa summarum, trzeba je zmieszać 1:1 i wyjdzie głogówka de luxe.

Bardzo dziękuję za możliwość pokosztowania i przepraszam za zwłokę, ale nie było mojego listonosza i jakiś cymbał wpisał w awizo, że przyszła DUŻA przesyłka, cóż.

(29-03-2011, 14:14)Bogi napisał(a): [ -> ]........
Smakowo wygrywa starsza, ale kolorystycznie i aromatycznie młodsza. Summa summarum, trzeba je zmieszać 1:1 i wyjdzie głogówka de luxe..

Będziesz mieszał? Jeśli tak, to proszę napisz czy wyszła taka jak myślałeś.
Dziękuję bardzo za recenzję.

Tak.

Kolor: bardzo czerwony oranż, nadal klarowne

Aromat: lekko migdałowy, delikatny, pikantność się cofnęła

smak: zaczyna się jak starsza, a kończy jak młodsza, troszeczkę za ciężka, ale mniej słodka od młodszej, idealnie przyprawiona. W młodszej te przyprawy mogą dominować.
No to sam pomieszam, ale nie dziś i zobaczę czy mi będzie smakować.
Manufaktura Pisz
Nalewka z głogu
Oko: bardzo przyjemny kasztanowy brąz lecz lekko zamglony, opalizujący
Nos: aromat bardzo przyjemny deklarowanego alkoholu w zapachu w ogóle nie czuć ale suszoną śliwkę oraz toffi czuć doskonale.
Smak: początek słodki likierowy, później lekko piekący alkohol długi i złożony przydałoby się troszkę kwasowości. Nie wiedziałem, że tak może smakować głóg.

Bardzo smaczna nalewka może troszkę zbyt słodka. Czuć, że młoda. Do loszku !!
Nalewka jest, jest w lochu. Dziękuję za Twój opis wrażeń.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47