Dzisiaj dotarła do mnie przesyłka od Kolegi Drajli z testerkami. Nie jestem specjalistą ale pokuszę się o przedstawienie moich wrażeń.
1. Agrest czerwony 2010
- kolor: delikatnie czerwony, podchodzący pod róż, klarowna (w niedzielę filtrowana

)
- aromat: lekki, bardzo przyjemny, podlatuje mi trochę zapachem róży, ale nalewka robiona solo?
- smak: nalewka młoda, mocy nie czuć, czuć super kwaskowaty smak, może trochę gryzie, ale to dla mnie zaleta, cukru w sam raz
- podsumowanie: pierwszy raz mam do czynienia z czerwonym agrestem i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jak dla mnie to smak rewelacja. Oko także cieszy, bo trunek ma ciekawy kolorek. Żałuję, że nie nastawiłem w tym roku takiej. Trzeba czekać do kolejnego sezonu;/
2. Nalewka śliwkowa duet 2009
- kolor: jaśniejszy niż moja śliwka, taki trochę słomkowaty, podchodzący pod żółty, klarowna
- aromat: jak to śliwka, dość intensywny, przyjemny
- smak: chyba dosyć mocna, czuć %, szczypią w język, smak śliwkowy, intensywny ale jakby coś jeszcze specyficznego, nie potrafię ocenić, słodycz ok
- podsumowanie: Drajla zdradź proszę co to za śliwkowy duet. Czyżby to węgierka i renkloda? Nalewka zupełnie inna niż moja. Moja to taki prosty jednoowocowy, śliwkowy smak, a Twoja tryska różnymi smakami na lewo i prawo
Obie nalewki wspaniałe. Agrest super kwaskowy, a śliwka super tajemnicza
Dziękuję serdecznie Drajla za możliwość spróbowania Twoich trunków. Są wysokoch lotów. Czuć w nalewkach, że robił je Ktoś Kto zna się na rzeczy.
Pozdrawiam serdecznie
G.