05-12-2014, 14:13
Witam.
Miałem okazję spróbować domowego miodu z północnej Irlandii. Osoba która mnie częstowała nie ma pojęcia, jak dokładnie robiony - zajmuje się tym dziadek kolegi. Ogólnie nazywa się to u niego w domu "pumpkin mead". Coś fenomenalnego. Nie wiem dokładnie jakie proporcje (chyba mu bliżej tróniaka), nie za mocny, półsłodzki, praktycznie półwytrawny. Wiem jedynie, że "pumpkin mead spices" i... nadzienie do ciasta dyniowego z puszki. Robił ktoś z Was taki wynalazek? W BeerSmith znalazłem taką recepturę:
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/5...mpkin-mead
A może znacie jakąś recepturę ze świeżej dynii?
Miałem okazję spróbować domowego miodu z północnej Irlandii. Osoba która mnie częstowała nie ma pojęcia, jak dokładnie robiony - zajmuje się tym dziadek kolegi. Ogólnie nazywa się to u niego w domu "pumpkin mead". Coś fenomenalnego. Nie wiem dokładnie jakie proporcje (chyba mu bliżej tróniaka), nie za mocny, półsłodzki, praktycznie półwytrawny. Wiem jedynie, że "pumpkin mead spices" i... nadzienie do ciasta dyniowego z puszki. Robił ktoś z Was taki wynalazek? W BeerSmith znalazłem taką recepturę:
http://beersmithrecipes.com/viewrecipe/5...mpkin-mead
A może znacie jakąś recepturę ze świeżej dynii?