Forum Domowych Winiarzy

Pełna wersja: Etykiety Drakoo
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie,
w tym temacie będę dodawał zrobione przeze mnie etykiety ;) Oto pierwsza z nich.

[attachment=20370]
To wygląda, tak jakby owoce były zagrzybione. Reszta nowoczesna, ładna.
hmm, te owoce w sum też jakoś mi się nie widzą w wolnej chwili jeszcze dopracuje, a później dodam jak wyglądają na butelkach ;)
Ładna etykieta, wycinasz po lini czy przyklejasz prostokątne ?
Taka chyba lepsza:

[attachment=20371]

Zamierzam wycinać po linii, dlatego będę musiał sobie pogrubić jeszcze to czarne obramowanie.
e nie przesadzaj z tym obramowaniem. Sam drukujesz ? czy robią Ci naklejki ?
Tzn sam nie będę drukował na pewno bo jakość mojej drukarki pozostawia wiele do życzenia ;) raczej w drukarni na papierze samoprzylepnym. Te obramowanie jest bardzo cienkie po wydrukowaniu dlatego ciężko będzie wyciąć nożyczkami, zrobiłem już sobie wersje z grubszym obramowaniem żeby można było wygodnie ciąć po czarnych liniach nie martwiąc się że zostaną białe kontury.

PS: Tutaj tego aż tak nie widać ale szare tło ma paskowany pattern, po wydrukowaniu wygląda to zacnie ;)

Edit:

Tutaj moja wersja ostateczna 3cia taka jaka pójdzie do druku :)
Z pogrubionym obramowanie, i zmieniłem nieco układ tekstu aby nie wchodził na szare tło, oraz dodałem miesiąc dla swojej informacji ;)

[attachment=20372]
Ja jak dla siebie drukowałem kontury do wycięcia to dałem chyba 3 px, nie pamiętam dokładnie i tyle spokojnie mi wystarczało. Inaczej to wygląda jeśli chcesz zachować obramowanie.
Ja właśnie chce zachować kontury ;) już sobie druknąłem ta ostatnią wersje wyciąłem i prezentuj się świetnie ;)
[attachment=20379]

PS: oczywiście na rzecz forum zamieszczam tylko wersje poglądowe słabej jakości i rozdzielczości, jeśli jest ktoś chętny przez PW mogę wysłać etykiety w formacie 300DPI, CMYK w .tif :) Mogę nawet usunąć napisy :)
Wyślij w tym w czym zrobiłeś inaczej to się mija z sensem :( Zróbcie coś dla siebie i innych i podzielcie się swoją pracą albo chociaż cenę podajcie to wiadomo będzie o co chodzi.
No ta ostatnia bardzo mi się podoba :brawo:
A po co ci pliczek źródłowy? skoro jedynie co trzeba bedzie zmienić to pojemność butelki lub ilość %? Chyba w tym celu nikt nie będzie specjalnie pobrał i instalował odpowiednich programów w jakich grafika została stworzona? ;)
Tak się prezentują na butelkach, przepraszam za jakość :)
[attachment=20411]
mnie sie bardzo podoba
Nowe etykiety ;)

Przykro mi, ale dodając załącznik obraca zdjęcie z automatu :(

[attachment=25022]

[attachment=25024]

[attachment=25025]
Winko wiśniowe :)
Musisz sobie jakieś "logo" i nazwę winiarni opracować ....
Bo co z tego, że domowe, to tak bardzo ogólnie, nie wiadomo z czyjego domu :-)
Ja dla mnie gitara. Bardo ładnie
Cześć   drakoo fajne etykiety jaki jest koszt produkcji 10szt etykiety jest pomysł na etykiety twoje są ok  powiem gitara :)